Teröristlerle iş birliği yılanla çuvala girmektir

Kocaeli’de katıldığı bir programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, terör örgütleri ile iş birliği yapmanın yılanla çuvala girmek gibi olduğunu belirtti

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Kocaeli’de katıldığı bir programda Türkiye’nin dış siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Işık terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olmanın yılanla çuvala girmek gibi olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şunları kaydetti: ”Bugün hem doğudaki hem de batıdaki ülkelerle ittifak içerisinde dış siyaset yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Bir yandan Rusya, İran, Çin gibi ülkelerle güçlü münasebetler geliştiriyoruz. Diğer taraftan da batı ittifakında Nato başta olmak üzere yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Bütün bunları yaparken bizi en çok üzen konulardan bir tanesi de Nato’da müttefikimiz olan ABD’nin maalesef Suriye’nin kuzeyinde bir terör örgütü ile iş birliği yapması ve bu terör örgütünü bir milis gücü haline dönüştürme gayretidir. Milli Savunma Bakanlığı yaptığım dönemlerde defalarca konuştuk. ABD’nin savunma bakanı başta olmak üzere yetkililer ile yaptığımız tüm temaslarda bize söylenen şuydu: “Münbiç’ten çıkacağız, boşaltacağız ve gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Bizim PYD YPG ile ilişkimiz geçicidir. Rakka operasyonu bitince ilişkimizi sonlandıracağız. Bu silahları Rakka operasyonu için veriyoruz. Rakka operasyonu bittiği zaman bu silahları toplayacağız” Bu ve bunun gibi pek çok sözü verdiler. Maalesef bu sözlerin hiçbiri yerine gelmedi” dedi.

BEKLENTİMİZ ABD'NİN YANLIŞTAN DÖNMESİDİR “Türkiye olarak bizim beklentimiz bırakın PYD/YPG gibi bir terör örgütü ile işbirliği yapmayı, PYD/YPG’nin de PKK gibi terör örgütleri listesine alınmasıdır” diyen Işık, Çünkü PYD/YPG PKK’nın Suriye koludur. Aradaki organik bağı başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin bilmemesi mümkün değildir. Biz gerek NATO toplantılarında yaptığımız ikili temaslarda aradaki organik bağı gösteren pek çok bilgiyi, belgeyi muhataplarımıza ilettik. Şu anda bizim beklentimiz özellikle ABD’nin bu yanlıştan bir an önce dönmesidir. Bir terör örgütünün meşrulaştırılması için yapılacak tüm adımlardan bir an önce vazgeçmesidir. Zira terör örgütleri ile iş birliği yapmak yılanla çuvala girmek gibidir. Yılanla çuvala girildiğinde kimin kimi sokacağı bellidir.

“PYD/YPG PKK‘NIN SURİYE’DEKİ KOLUDUR”

PYD/YPG PKK’ nın Suriye’deki kolu olduğunu ifade eden Işık, “PYD/YPG ile işbirliği yapmakla PKK ile işbirliği yapmak arasında hiçbir fark yoktur. Bunların terör örgütü listesine alınması gerekirken, bırakın terör örgütü listesine almayı, bunlarla işbirliğini geliştirme kararını vermek Türk milletinin affedeceği bir durum değildir. Bu ittifak anlayışına sığmaz. Bu özellikle Türk insanın ABD bakışındaki olumsuzluğun temel sebebidir. Eğer bu konuda bir adım atılırsa ben eminim ki diğer alanlardaki ilişkiler de düzelir” ifadelerini kullandı.

16 Oca 2018 - 13:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ZEREN78 - Hani megri megri diye şarkı söyleyenler vardı...Onlar sizden değil miydi...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:37
01

haci - Yahu bu kadarda iki yuzluluk olmaz.Bu pkk lilarla cozum cozum deyip hendekleri kazitan tayyip erdogan hukumeti degilmiydi.Milletten korkmuyorsunuz bari Allahtan korkun bu kadarda yalan konusulmaz birgun carpilacaksinuz.Yalan ise yalan deyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:37


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler