Tatil dönüşü sendromuna dikkat

Türkiye’de tatilden dönenlerin yüzde 34’ünün mutsuzluk yaşadığı, yüzde 72'sinin de işe veya okula dönmekte zorlandığı ortaya çıktı.

Seyahat arama sitesi Momondo’nun yaptığı bir araştırma, tatil dönüşü sendromunun Türkiye’de yaşayan her üç kişiden birini etkilediğini ortaya çıkardı.

MUTSUZ VE DEPRESİF

Araştırmaya katılan her 100 kişiden 34’ü tatil dönüşü kendini mutsuz veya depresif hissettiğini söylüyor. Kadınlarla erkekler arasında tatil dönüşü sendromu yaşayanların oranı açısından önemli bir fark bulunmazken, asıl fark yaş gruplarına göre dağılım incelendiğinde ortaya çıkıyor.

18-22 yaş grubundaki gençler, yüzde 40 ile tatil dönüşü kendilerini en mutsuz hisseden kesim. Onları yüzde 37’yle 23-35 yaş grubu ve yüzde 30 ile 56-65 yaş grubu takip ediyor. 36-55 yaşları arasındaki tatilciler ise yüzde 28’lik tatil dönüşü depresyonu ile en az sıkıntı yaşayan grup konumunda.

KADINLAR ZORLANIYOR

Mutsuzluğun yanı sıra pek çok kişi tatil dönüşü işe veya okula dönüş stresi de yaşıamakta. Momondo’nun araştırmasına katılanların yaklaşık yüzde 41’i gündelik hayatın rutinine alışmakta çok zorlandığını, yüzde 31’iyse belirli bir ölçüde zorlandığını söylüyor. Yani zorluk yaşayanların toplam oranı yüzde 72! Kadınlar özelinde bakıldığında, çok zorlananların oranı yüzde 47’ye, belirli ölçüde zorlananların oranı yüzde 31’e, toplam oran ise yüzde 78’e kadar çıkmakta.

23 Tem 2015 - 15:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler