Taşerona ücret ve kıdem müjdesi!

Kadroya alınan taşeron işçilere kıdem tazminatı ve ücret artışı geldi. İşçilerin maaşı asgari ücret seviyesine çıktı. Tediyeleri de yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl startını verdiği, milyonlarca taşeron işçinin kadroya geçiş çalışmaları tamamlanırken, bu süreçte hem gelirleri arttı hem de özlük hakları iyileştirildi. İşçiler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katı promosyon alırken, devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye de yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde ikramiye (tediye) verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşeron işçilerin asgari ücret altında kalan ücretlerinin düzeltilmesi için kamu kurumlarına yazı gönderdi. Bakanlık yazıda, kadroya geçen taşeron personelden günlük çıplak brüt ücretleri 85.28 lira altında kalan işçilerin ücretlerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi. Bakanlık yüzde 4 zammın, bu miktarın üzerine uygulanmasını istedi. Çalışanların bin 800 lira olan maaşları 2 bin 20 liraya yükseltilirken, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı yüzde 4 zamla birlikte 2 bin 100 lira oldu.

TEDİYELER DE ARTTI

Brüt asgari ücrete bağlı olan ilave tediyeler, asgari ücretin artmasıyla birlikte yükseldi. Çalışanlara 2019 yılı içerisinde 3 bin 164 liralık ilave tediye ödemesi yapılacak. Tediyeler, 4 ayda bir 791 lira olarak ödenecek. Böylece işçilerin aylık maaşlarına otomatikman 264 lira eklenmiş oldu.

KIDEM DÜZENLEMESİ SEVİNDİRDİ

Taşeronlara ilişkin kıdem tazminatlarının muhatapları konusu da çözüme kavuştu. Meclis'te kabul edilen yasa teklifine göre, taşeron işçilerin emeklilik süreçlerinde veya kıdem tazminatları esas alınan hesaplamalar kapsamında, kıdem tazminatlarını alt işveren ödeyecek. Taşeron işçiye ödenen kıdem tazminatının 11 Eylül 2014'ten sonraki kısmı için kamu kurum ve kuruluşları tarafından taşeron şirkete gönderilen davalar hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmedilecek. (SABAH)

23 Şub 2019 - 15:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ersoy Kandemir - Dolar olmuş 5,3,dışarda bir bardak çayı 2 liranın altına içemez olmuşuk,et,süt,gaz,su,elektrik fiyatları uçmuş,daha düne kadar emrimde çakışan taşeronlara ambulansın direksiyonu gibi davranan hainler ortada,ne konuŞUYORSUN sen AKP,tercüman bul,anlayamıyorum hangi dilde konuştuğunu!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:26
02

İzmitli - Yalandan kadro verdiler bunlar insanları kandırıyorlar yemek paralarını bile 16 liradan 5 tl ye düşürdüler ben hakkımı helal etmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:26
01

Şinasi - zaten asgari ücret 2020 lira. kadroya geçen taşeronlara lütufmuş gibi gösteren yalancı akpli bakan milleti aldatmaya çalışıyor.asgari ücretin altında çalıştırmak zaten yasak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 15:26


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler