Taşeron şoförlerin sorunları mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kadro imkanı tanınmayan taşeron şoförlerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Kaplan mecliste yaptığı konuşmada “Bu insanlara kiralık araç muamelesi yapamazsınız” dedi

Taşeron şoförlerin  sorunları mecliste!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet taşeron çalışan olan ancak kadro hakkı tanınmayan şoförlerin sorunlarını dile getirdi. Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Taşeron düzenlemesi binlerce işçiyi üzmeye devam ediyor. Bu işçilerin arasında ise kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförler geliyor.

Kamu kurumlarında uzun süredir araç ihtiyaçları kiralama yöntemiyle karşılanıyor. Dolayısıyla kiralık araçlarda görev yapan şoförler de yine kurum personeli dışındaki çalışanlardan oluşuyor. Bu şoförler de taşeron statüsünde çalışıyor. Temizlik personeli ve güvenlik personeli gibi işlerini yapıyor, gerektiğinde mesai saatleri dışında ve hafta sonları da çalışıyor. Sonuçta, kurum araçları kendi başına gezmiyor, onları da çalıştıran müdürleri, başkanları, devlet büyüklerini yağmur çamur demeden taşıyan insanlar bulunuyor ama ne var ki bu şoförler sözleşmelerinde sadece araç olarak görünüyor. İnsanlar sözleşmelerinde yaşına göre değil, yaptıkları işe göre değerlendirilmelidir. Devletin kurumlarının kullandıkları araçlar kiralık olabilir ama bu insanlara kiralık araç muamelesi yapılmamalıdır. Bir an önce bu insanların mağduriyetleri çözülmeli ve kadro verilmesi konusunda bir çalışma yapılmalıdır diyorum.

15 Şub 2018 - 10:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler