Tarihi eserleri çarşafla koruyorlar!

İSU binasının yapımında ortaya çıkarılan 5 lahitle ilgili sonunda bir adım atıldı. Yetkililer bezden bir çarşafla lahitleri koruma altına aldı(!)

Tarihi eserleri çarşafla koruyorlar!
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU, sadece basit onarım yapılabilen SİT alanında bir süredir yeni bina inşaatını sürdürüyor. 

Bölgede 5 adet lahit ortaya çıkarıldı.

Lahitler bir uzun süredir hiçbir koruma olmadan inşaat alanının hemen yanında bekletiliyordu.

Su baskınlarına maruz kalan, çamur içinde içler acısı bir halde duran lahitlerle ilgili yetkililer sonunda harekete geçti.

İnşaat alanında bulunan 5 lahit için bezden çarşaflarla önlem alındı(!)

Lahitlerin üstü çarşaflarla kapatıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan kent tarihçisi Sedat Tuna Yalıncan şu ifadeleri kullandı:

“İzmit İSU bahçesinde bulunan çarşaflanmış lahitlerin acıklı hali... Çarşaf, acaba lahitleri neden koruyabilecektir. Olsa olsa yetkililerin çarşafa dolaşması olsa gerektir..

Bölgenin derhal 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmesi ve mevcut yapının yıkılması gerekir. Lahitlerin yanındaki duvarlardan bu alanın kapalı oda tarzı mezarlara sahip önemli bir nekropol (mezarlık) olduğu düşünülmelidir. Kazı alanının genişletilerek mezarlığın ortaya çıkartılması gereklidir..

Ancak ülkemizde bu kalibrasyonda belediye ve kültür bakanlığı bulunmamaktadır. Yakında içinden altın çıkacak diye çatlak defineciler mutlaka bunları kıracaklardır.”

24 Kas 2017 - 12:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

bülent yıldız - Bundan sonra o eserler kaybolup çakıl taşına dönüşürse sakın şaşırmayın....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 12:10


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler