Suruç’ta sağ kalan Emre Genç konuştu

Şanlıurfa Suruç’taki hain saldırıda sağ kalabilen...

Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırı sırasında basın açıklamasında bulunan gençlerin arasında bulunan ve saldırıdan sonra hayatta kalan Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Genç, Evrensel Gazetesi'ne yaptığı açıklamada “Bu saldırıyı yapanlar bilsinler ki; iyiyi, güzeli savunanlar kazanacak” dedi.

SİMGESEL BİR HAREKET

Kobani’nin yeniden yaşama dönmesine kampanyaları ile katkı sağlamak istediklerini belirten Emre Genç, “ SGDF olarak bizim yaptığımız simgesel hareket tarihi bir önem taşıyacaktı. Nasıl ki Deniz Gezmişler, Devrimci Kardeşlik Köprüsünü kurdular biz de bundan esinlenerek yola çıktık. Ne vardı yanımızda; park malzemeleri, çocuk oyuncakları ve oranın inşası için kullanacağımız malzemeler” dedi.

ELLERİMDE CAN VERDİ YOLDAŞLARIM

Bir travma yaşadığını söyleyen Genç, “Nasıl ayakta durduğumun farkında değilim. Sesleri bile algılamakta güçlük geçiyorum. Aslında hissediyorduk bir saldırı olabileceğini. Çünkü yaşama, barışa katkı sunmanın karşısında, insanlığa, yaşama düşman güçler var. Hedef olabileceğimizi düşünüyorduk ama yine de bu kadarını tahmin edemiyorduk. 31 yoldaşımızı katlettiler. Ellerimde can verdi yoldaşlarım. Bu çok acı” dedi.

ŞANS YANIMDAYDI

Pankartın yanından fotoğraf çekmek için birkaç adım attığı sırada patlamanın yaşandığını söyleyen Genç, “Ben şans eseri kurtuldum. Belki de fotoğraf çekmek için beş adım fazla atmamış olsaydım kurtulamayacaktım. Olay anında bir ses ve yakıcı bir sıcaklığın yoğunlaştığını hissettim. Daha sonra sesleri duyamamaya başladım. Kafamda büyük uğultular ve gürültüler var. Biraz kendime geldiğimde dönüp arkama baktığımda paramparça olmuş yoldaşlarımızın bedenlerini gördüm” dedi.

SOSYALİZM FİKRİNİ ÖLDÜREMEZLER

Yaşananların kendilerini sosyalizm mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini belirten Genç, “Bu saldırılarla sosyalizm fikrini öldüremezler. Ölenlerimizden aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. On yıllardır bu mücadelede insanlar katledildi. Ama barış, kardeşlik, özgürlük diyen bizlerin, yani haklı olanların, iyiyi, güzeli savunanların kazanacağını çok iyi biliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar bilsinler ki istediklerini başaramadılar. Bizler bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

22 Tem 2015 - 10:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler