Spor sağlıklı yaşamın en önemli aracı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Jimnastik Kulübünü ziyaret etti. Karaosmanoğlu burada “Spor sağlıklı yaşamın en önemli aracıdır” dedi

Spor sağlıklı yaşamın en önemli aracı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2011 yılında Kocaeli'nde kurulan ilk ve tek jimnastik kulübü olan Kocaeli Olimpiyat Yıldızları jimnastik Kulübünü ziyaret etti. 500 sporcusu ve büyük bir kadro önderliğinde çalışan minik yıldızlarla yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, kulübün kurucu Başkanı ve Baş Antrenörü Tolga Havuç’dan çalışmalarla alakalı bilgi aldı. Kocaeli’de uzun süredir spora yönelik yaptıkları hizmetlerin meyvesini toplamaya da başladıklarını ziyaret sonrası yaptığı açıklamada dile getiren Karaosmanoğlu, “Spor sağlıklı yaşamın en önemli aracıdır. Bunu küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza ve gençlerimize kazandıracağımız en önemli alışkanlıktır” dedi.

Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Jimnastik Kulübü Kurucu Başkanı ve Baş Antrenörü Tolga Havuç’u ortaya koyulan çalışmalardan dolayı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, sporcuların velileriyle de bir araya geldi. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarını spora yönlendirdikleri için velilere teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesini sağlayacak yatırımlara imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Ücretsiz Spor Okullarını açtık. Yavrularımızı burada en az bir spor branşıyla tanıştırdık. Kentimizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin aldıkları başarılarıyla göğsümüz kabardı. Ayrıca benim de çok önem verdiğim Evden Okula Haydi Anneler Spora projesini hayata geçirdik. Bu proje ile annelerimiz de sporla tanıştı. Bu proje geleceğimiz için önemlidir” diye konuştu.

Kocaeli’deki spor tesisleri hakkında da konuşan Karaosmanoğlu, “Şehrimizde bir diğer önem verdiğimiz husus da tesisleşmedir. Çünkü altyapımız ne kadar iyi olursa o kadar başarılı sonuçlar alırız. Bu nedenle amatör spora destek veriyoruz. Bu nedenle mümkün olduğunca müsait ve ihtiyaç olan bölgelere spor tesisleri inşa ettik. 70 kadar tesisi Kocaeli’ye kazandırdık. Bunların birçoğu kompleks şeklinde büyük tesislerdir. Tesisleşmede gösterdiğimiz başarı kentin spor karnesini de olumlu etkiledi. Birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapar hale geldik” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerden bahseden Karaosmanoğlu, “Bu başarılar bizi yeni projeler üretmeye, spor için daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyor. Sadece 2017 yılında yaptığımız spor yatırımlarına bile bakarsak nasıl bir noktada olduğumuzu daha iyi göstermiş oluruz. Bakın çok değil birkaç ay öncesinde Gölcük Ortaokulu Spor Salonu, Çayırova Hasan Tahsin Ortaokulu Spor Salonu ve Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nu hizmete açtık. Bunun yanı sıra, Dilovası Çerkeşli Yurt Stadı, Karamürsel Lütfü Hınçal Spor Salonu ve Kartepe Hergeleci İbrahim Spor Salonu’nu tamamladık. Ayrıca, Gebze Olimpik ve Körfez yarı olimpik havuzlarının ardından Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temelini de attık. Sekasem içerisinde kadınlarımız için Kadın Spor Merkezi’mizi faaliyete geçirdik. Şimdi de Gebze’ye bir sporcu merkezi kazandırıyoruz. Bu tesiste genç sporcu arkadaşlarımız yetişecek. Onlar da hem Gebze’mize hem kentimize hem de ülkemize büyük gurur yaşatacaklar” ifadelerini kullandı.

21 Nis 2018 - 15:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler