Şişecam işçileri: Üretimi durdururuz

Şişecam’da sendikanın sözleşmeye taleplerinin çok altında imza atmasına sinirlenen taşeron işçiler, sendika temsilcisini tartakladı. Gazetemize ulaşan işçiler talepleri yerine getirilmezse üretimi durduracaklarını da aktardı. Şişecam’da üretim durursa Hyundai, Toyota fabrikaları da bu durumdan etkilenecek

İstanbulTuzla’da bulunan Şişecam Fabrikası’nda taşeron firma Klüh Destek’te çalışan 350 işçi, örgütlü oldukları Çimse-İş’in toplu sözleşmede belirlenen zam oranının altında imza atmasına isyan ederek sendika temsilcisini tartakladı. Taşeron firma Külh Destek’e bağlı 350 işçinin çalıştığı Tuzla Şişecam’da Çimse-İş bir süre önce örgütlenerek yetki almıştı. Yetkinin ardından sözleşmenin 3 yıllık olmasına ve daha önce belirledikleri yüzde 30’luk zam oranının yüzde 3 olarak belirlenip işçilerden habersiz olarak sözleşmeye imza atılmasına tepki gösteren işçiler, imza geri çekilip iptal edilmezse üretimi durduracaklarını belirtti. Eyleme geçen işçiler, gazetemize şunları söyledi: “TİS öncesi sendikayla bir görüşme yaparak zam talebimizin yüzde 30 olduğunu ifade ettik. Fakat işçi temsilcisi arkadaşlarımızın ve sendika temsilcilerinin yer aldığı görüşmede patron yüzde 3’ü dayattı. Bunun üzerine bizi temsil eden işçi arkadaşlarımız ‘bu oranı kabullenmemiz mümkün değil, ben burada bu oranı kabul edersem diğer işçi arkadaşlarıma ihanet etmiş olurum’ diyerek masadan kalktı. İşçi temsilcisinin yer almadığı sözleşme masasında sendika temsilcisi bizleri hiçe sayarak sözleşmeye imza attı ve sırtımızdan hançerledi.

Gelişmeler bu eksende yaşanırken şube başkanı fabrikaya gelerek bir konuşma yapmak istedi. İşçilerin öfkesi karşısında ‘fabrikamız zarar görmesin’ ayaklarına yatan sendikası ağasına, ‘sen bizi düşünüyor musun ki biz senin fabrikanı düşünelim’ yanıtını verdik. Sendika ağasının daha fazla konuşmasına izin vermedik, başkanın istifa etmesini isteyerek imzalanan sözleşmenin iptal edilmesini ve ücretlerin yükseltilmesini talep ettik. İşçiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan 350 işçiye de birlikte hareket etme çağrısı yaptı.”

İşçiler Şişecam’da üretimi durdurma kararı alırsa bu durum Hyundai ve Toyota fabrikalarını da etkileyecek. Çünkü bu fabrikalar otomobil camlarını Şişecam’dan alıyor.

31 Eki 2017 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler