Şimdi de AKP’li başkan aracını iade etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Türkiye’deki ekonomik buhran sürerken Kocaeli’deki belediye başkanlarına lüks makam araçları kullanımından vazgeçmeleri ve araç sayısını azaltılmaları için çağrıda bulunmuştu

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıklamasının ardından, belediye tarafından kiralanan makam aracını iade ederek, yerine parasını cebinden ödeyip otomobil satın almıştı. Başkan Gül, otomobilin mazot parasını da kendisinin karşılayacağını kaydetmişti. Geçtiğimiz gün de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir belediye başkanlarına lüksten vazgeçmeleri çağrısında bulunmuştu.

Yeni bir gelişme daha yaşandı. CHP’li belediye başkanının aracını iade etmesinin ardından bu kez de AKP’li belediye başkanı aracını iade etti. Fadıloğlu basın toplantısına da kendi aracıyla geldi. Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye bünyesindeki kiralık araçları tasarruf etmek için kiralama şirketine iade ettiğini söyledi. Kullandığı makam aracını da iade eden Fadıloğlu, basın toplantısına kullandığı şahsi otomobiliyle geldi.

AKP'li Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi´nin tasarruf tedbirlerini düzenlemek için Atatürk Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Fadıloğlu, toplantıya kendi kullandığı şahsi otomobille geldi. Toplantıda belediye bünyesindeki 138 kiralık aracın yüzde 30´unun kiralama şirketine verildiğini söyledi.

'MÜDÜR ARKADAŞLAR MAKAM ARAÇLARINI İADE ETTİ' Belediye bünyesinde kalan araçların havuz sistemiyle kullanılacağını dile getiren Başkan Fadıloğlu şunları ifade etti:

"Şehitkamil Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana tasarruf noktasında elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu son 10 günlük süreç içerisinde yaşananlardan dolayı müdür arkadaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bir farkındalık oluşturmak adına bugün sizlerle beraberiz. Müdür arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda kendilerine daha önceden tahsis ettiğimiz araçları, arkadaşlarımız iade etmek istediler. Hizmetin kalitesini artırmak adına vermiş olduğumuz araçları müdür arkadaşlarımız iade edince biz yeniden bir organizasyona girdik. `Biz daha fazla ne yapabiliriz, ülkemiz için artı ne değer katabiliriz´ diye. Burada farkındalık oluşturmak adına `Tasarruf yapıyorum, ülkeme sahip çıkıyorum´ sloganıyla bir kampanya başlattık. Çünkü 15 Temmuz´da bu memleketi hain emellerine alet etmek adına uğraşanlar, şu anda da ekonomik bir savaşın eşiğine getirmeye çalışıyorlar. Allah´ın izniyle nasıl 15 Temmuz´da bu millet, birlik, beraberlik içinde duruşunu gösterdiyse, bu ekonomik savaş içinde de gereğini yerine getirecektir. Allah´ın izniyle onlara fırsat vermeyeceğiz. Ancak burada yalnız kurumların ya da kuruluşların tasarruf yapması onların önlem alması söz konusu değil. Bu hep birlikte milli bir dava şuuru ile tüm vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir husus. Öncelikle şuna dikkat etmemiz gerekiyor; yaşantımızın içerisinde önceliklerimizi belirleyip ona göre ihtiyacımız olan ürünleri almamız, ihtiyacımız olmayanları ötelememiz. Burada bu öncelikleri belirlerken, mutlaka almamız gerekiyorsa ülke ekonomisine katkı sağlamak adına yerli malı almalı. Hatta yerlinin yerlisini yani alacağınız ürün Gaziantep´te üretiliyorsa bunu almanın kent ekonomisine ve ülke ekonomisine katkısı olacaktır."

Başkan Fadıloğlu, basın toplantısının ardından yine şahsi otomobilinin sürücü koltuğuna geçerek salondan ayrıldı.

15 Ağu 2018 - 12:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

izmitli - birde il müdürlerimizkendi aileleri için makam araçalrını mesai saati dışında olsun il dışına çıkarken olsun kullanmasalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 12:23


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler