Seymen’li öğrenciler uzayı keşfetti

Dünyanın 4 uzay kampından biri olan İzmir Uzay Kampı, Özel Seymen İlkokulu öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yılda ev sahipliği yaptı

Seymen’li öğrenciler uzayı keşfetti
Seymen’li öğrenciler uzayı keşfetti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmış olan Uzay Kampı'nda 4. sınıf öğrencileri bilim ve eğlence dolu günler geçirdi.

Kampın ilk gününde kontrol paneli başına oturan öğrenciler uzay mekiği ve roketi fırlatımını ve kullanımını öğrendiler. Astronotların mesleki jargonunu kullanarak roket fırlatımının ilk aşamalarını gerçekleştiren öğrenciler geri sayım esnasında oldukça heyecanlıydılar. Ardından yurtdışından getirilen özel kağıtlarla takım çalışması yaparak oluşturdukları uçan balonları yarıştıran öğrenciler ısınan havanın etkisine eğlenceli bir deneyime tanık oldular. Kızıl gezegen Mars'ın yüzeyinde dolaşan Mars Explorer'ın maketini oluşturulan Mars alanı üzerinde dolaşımını izleyen öğrenciler yetkililerden Mars hakkında bilgi aldılar. İnsanoğlunun bir gün uzayda yaşamak ve kendi besinini üretmek zorunda kalacağı mantığı ile yetiştirilen topraksız bitkilerin yanında poz veren öğrenciler bilimin ulaşabileceği sınırlara hayret ettiler. Simülatörler arasında en çok yerçekimsiz ortamda yürüme ve sürtünmesiz ortamda hareket simülatörlerini seven öğrenciler bu deneyimler esnasında çok mutluydu. Uzay aracı simülatörlerinin kullanımı ve hızlandırılmış astronot eğitiminin ardından birçok öğrencinin astronot olmak istediğini açıkladığı gezide geceler de bilim adına değerlendirildi.

Öğrenciler gözlemevindeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay'ın kraterlerini, Jüpiter'in kuşaklarını, Satürn'ün halkalarını, takımyıldızları içindeki çift yıldızları gözlediler. Üç günlük kampın sonunda uzay teknolojisi sertifikası alan öğrenciler kamptan ayrılmak istemedi.

4.sınıf öğretmenleri eşliğinde geziye giden öğrenciler, sadece heyecanlı ve eğlenceli zaman geçirmekle kalmayıp, kendi kendine karar verme, sorumluluk alma, takım çalışması, problem çözme gibi önemli deneyimleri de yaşayarak birçok konuda kendilerini geliştirme şansına sahip oldular.

23 May 2018 - 15:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler