Sen de umut ol

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Farkındalık Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte organ bağışı hedef sayısını tutturan ilçe sağlık müdürlüklerine teşekkür belgeleri verildi.

Sen de umut ol
Sen de umut ol
+1
Haber albümü için resme tıklayın

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz akşam Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda Organ Bağışı Farkındalık Etkinliği düzenledi. Etkinliğe Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve bazı ilçelerin sağlık müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘İLİMİZİ ÜLKE GENELİNDE ÖNEMLİ YERLERE GETİRDİK’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sonra konuşmalara geçildi. Programın ilk konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, “Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve gönüllü organ bağışının teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın ciddi bir çalışması var. Sayın Sağlık Müdürümüzün bu konudaki teşvikleriyle bir yılda çok ciddi atılımlar gerçekleştirerek gönüllü organ bağışında ilimizi ülke genelinde önemli yerlere getirdik” ifadelerini kullandı.

‘ TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ’

Sözlerini sürdüren Dr. Medişoğlu, “Şu anda ilimiz, gönüllü organ bağışında bazı aylarda Türkiye birinci, ikinci ve üçüncülüğü aldı. Yıl geneline bakıldığında da ülke genelinde üçüncüyüz. Nüfusa oran yapıldığında Türkiye birincisiyiz. Bu başarının elde edilmesi konusunda sayın müdürümüzün çok büyük katkıları var. Bu sayede ilçe ve il sağlık müdürlükleri, kamu hastaneleri, pazarlarda, Anıtpark gibi alanlarda, fabrikalarda, organize sanayi bölgelerinde, belediyenin gösterdiği yerlerde birçok çalışma yapılıyor. Bu etkinliği bu haftaya denk getirerek bilinçlenmeye katkı sağlamak istedik” dedi.

‘ORGAN NAKLİ CAİZ’

Daha sonra sözü alan Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, “Sanıyorum organ nakli ihtiyacı olan hastalarımızı kurtarmak için buradayız. Organ nakli, esasında insan hayatına çok büyük bir katkıdır. Esasında insana yapılacak en güzel katkılardan birisidir. Dinimizde insana çok büyük bir değer veriliyor. Böyle bir programda insana yardımcı olmamak mümkün değil. Dolayısıyla biz de din adamları olarak bu konuya uzak kalamayız. Konu tartışıldı, görüşüldü ve nihayet bir fetva ortaya çıktı. Organ naklinin, belirlenen şartlar çerçevesinde caiz olduğuna dair fetva verilmiştir” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından organ bağışı konusunda hedeflerini tutturan Körfez İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç ve ekibi, Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şenol Çavuşoğlu ve ekibi, Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve ekibi, Başiskele İlçe Sağlık Müdürü Dr. Münevver Gonca Set ve ekibi, Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Çelik ve ekibine teşekkür belgeleri verildi. Sonrasında İlçe Sağlık Müdürlüğü Basın İletişim Sorumlusu Hatice Bilir’in yazdığı “Umudum olur musun?” isimli, organ bağışını konu alan bir tiyatro oyunu oynandı.

09 Kas 2018 - 11:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler