Şanlı’dan mülakatlı atamaya sert tepki!

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, daha önce pek çok müdürü mağdur eden mülakatın, bu kez de Yönetici Atama Yönetmeliği ile karşılarına çıkarılmasına sert tepki gösterdi

4 yıl önce 7 bin 500 müdür, sınavla depoya çekilmiş, yerlerine mülakat ile yeni isimler atanmıştı. Muhalif sendikalar, duruma tepki göstermiş, konuyu yargıya taşımış ve pek çok müdür görevine geri dönmüştü. Şimdi de Yönetici Atama Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi, sendikaların tepkisini çeken mülakat sistemi tekrar getirildi. Sınavdan başarı ile geçen yöneticiler, mülakattan 59 puan alır ise başarısız sayılacak. Bu duruma Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı’dan da tepki gecikmedi. Şanlı, mülakat puanın torpile yol açacağını belirterek mülakat puanının sıfırlanmasını talep etti. Yaşar Şanlı, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Kaçıncı defa olduğunu artık sayamadığımız Yönetici Atama Yönetmeliği bir kez daha yayımlandı. Görüyoruz ki, adaletin katili mülakat yine sahnede. MEB, mülakat ısrarından vazgeçmiyor. Mülakatı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. ‘Bu mülakat inadından vazgeçin, ah alıyorsunuz, kul hakkı yiyorsunuz’ diye söylemekten dilimizde tüy bitti. Hangi akla hizmet ediyorsunuz, neye güveniyorsunuz anlayamıyoruz‪! Bugüne kadar yaptığınız uygulamalarda defalarca çağrıda bulunduk: ‘Madem yaptığınız mülakata güveniyorsunuz, komisyonlara sendikalardan gözlemci koyun’ dedik, ama karşılık vermediniz!‬ Demek ki gizledikleriniz varmış! Yaşadıklarımızı unutmadık. Bir de mülakata 60 başarı puanı getirmişsiniz. Yani yazılı sınavdan 100 bile alsanız ehemmiyeti yok, mülakatta 59 aldığınızda bay bay! Öyle mi? Yazıktır!

Günahtır! Yıllardır MEB’de adil bir yönetici atama sistemini ihdas edemeyen iradenin şunu bilmesi lazımdır: Türk Eğitim-Sen bundan sonra da eğitim çalışanlarının huzuruna kastedecek ve çalışanlar arasında imtiyazlı seçilmişler tasnif edecek sisteme karşı sağlam duracaktır. MEB şunu görmelidir: 15 yılda eğitim çalışanlarında çok kötü anılar bıraktınız. Yeter artık, eğitim çalışanları da huzuru hak ediyor. Yönetmelik konusunda teşkilatlarımız ve üyelerimizle yapacağımız istişareler doğrultusunda her türlü demokratik ve hukuki girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz…”

22 Haz 2018 - 10:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler