Sanayinin rektörünü sanayiciler uğurladı

Gebze Teknik Üniversitesindeki görevini ASELSAN Genel Müdürlük görevi nedeni ile bırakacak olan Görgün’e Gebze Ticaret Odası tarafından OSB başkanlarının katılımı ile veda programı düzenlendi

Sanayinin rektörünü  sanayiciler uğurladı
Sanayinin rektörünü  sanayiciler uğurladı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanan Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ü Gebze Ticaret Odası(GTO), GOSB EGRO’da düzenlediği veda programı ile uğurladı. Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, OSB Başkanları, sanayiciler, ticaret odası üyeleri ve çalışanları katıldı. Program üniversite ve odanın birlikte yürüttükleri faaliyetlerin konu edinildiği sunum ile başladı. Sunumun ardından OSB Başkanları adına söz alan Gebze Organize Sanayi Başkanı Vahit Yıldırım Aselsan Genel Müdürlük görevine atanan Görgün'ün görevinin gurur verici olduğunu belitti. Yıldırım bu görev nedeni ile Görgün’ün Gebze’den ayrılacak olmasına ise herkesin çok üzüldüğünü, kendisinin ise ilk duyduğunda ağladığını söyledi. Yıldırım, "Sanayi ve üniversite işbirliğinin nasıl yapılacağını hocamız herkese gösterdi. Üniversiteyi herkesin üniversitesi haline getirdi" dedi.

Konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ise yeni görevi nedeni ile gurur duydukları Görgün'ün bölgeden ayrılışı ile de üzüntüye kapıldığını belirtti. Çiler, "Kendini kuru sözle değil işle bölgeye ülkemize kanıtlamış bir bilim adamı, her şeyden önce hepimizin kıymetli dostu Prof. Dr. Haluk Görgün’ü uğurlamanın hüznü içindeyiz. Üstlenmiş olduğu yeni görevi nedeni ile ülkemiz adına gurur duyuyoruz. Hocamız bize şunu öğretti Türkiye’de geri kalmış bir şey olan üniversite sanayi işbirliğini bizim bölgeye öğretti gerçekten. Hocam gelmeden önce biz ARGE'de alt sıralardaydık. Şimdi İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız. Hocamız burada simitçisinden sanayicisine herkesin gönlünü kazanan bir insandı, herkese ulaşmaya çalıştı. Kendisine ülkemize bölgemize yaptığı katkılardan dolayı GTO olarak çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenledikleri program için GTO ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Görgün hakkında yapılan güzel yorumlar için teşekkür etti. Görgün konuşmasında, "Ben üniversitemi hakikaten çok sevdim, çalıştığım arkadaşlarımı çok sevdim, Gebze Bölgesini çok sevdim, çalışmayı da seven birisiyim. Üç kelime ne yaptın diye sorarlarsa çalıştım, çalıştım, birazda çalıştırdım diyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Allah sizleri de bana bu işlerde yardımcı olarak gönderdi. Ülkemizin teknolojisinin geliştirilmesi, iyi nitelikli kaliteli insan yetiştirilmesi temeline dayanan inandığım mesele için en iyisini yapmaya gayret gösterdim. Sizlerin gönüllerine girmekte beni çok mutlu etti. Yeni görevimde de gücüm yettiğince aynı buradaki heyecanla çalışmaya devam edeceğim. Burayı ve sizleri de unutmam asla mümkün değil." ifadelerini kullandı. Programda katılımcılar Görün ile uzun süre sohbet edip, hediyelerini taktim ederken, hatıra fotoğrafı çekilme imkânı buldular.

24 Nis 2018 - 11:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler