Sanayi kentinde 47 ton reçine üretildi

'Sanayi şehri'' Kocaeli'de, Kefken Orman İşletme Şefliği sahil çamı endüstriyel ağaçlandırma sahasında 47 ton reçine üretimi yapıldı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kefken Orman İşletme Şefliği sahil çamı endüstriyel ağaçlandırma sahasında hasat töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Şimdi, plastik sanayisinden tıp alanına kadar farklı sektörlerde kullanım alanı olan reçine ve reçine türevi ürünlerin büyük bölümünün ithal edildiğini belirtti.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nce 3 yıldır reçine üretimi yapıldığı anlatan Şimdi, bu çalışmaların Orman Genel Müdürlüğü'nce Reçine Eylem Planı'na dönüştürüldüğünü kaydetti.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun da 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Belplast Genel Müdürü Aziz Duran'ın talebiyle başlayan serüvenin bugünlere başarılı bir şekilde uzandığını dile getirdi.

Kurşun, ilk yıl pilot uygulamada bin ağaçtan 1,3 ton, geçen yıl 10 bin 676 ağaçtan 12 ton reçine üretimi yapıldığını hatırlatarak, bu yıl Kefken Orman İşletme Şefliği sahil çamı endüstriyel ağaçlandırma sahasında 20 bin 776 ağaçtan 42 ton reçine hedefine karşılık 47 ton reçine üretimini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

"Reçinede dışa bağımlılığı azalttığımız için mutlu ve gururluyuz." diyen Kurşun, gelecek yıl 50 bin ağaçta reçine üretimi yapılmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belplast Genel Müdürü Aziz Duran ise reçine ve reçine türevi ürünlerin ithalatına yıllık 600 milyon dolar harcama yapıldığını hatırlatarak, reçinenin tamamen ithal edildiğini öğrenmesinin ardından öz kaynak kullanım yollarını araştırdığını, düşüncesini paylaştığı Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun'un gayretleriyle bugünlere gelindiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından reçine üretim koordinatörü Orman İşletme Şefi Hakan Mercan, önlük, eldiven ve kova dağıtılan katılımcılara reçine üretim ve hasat tekniğini gösterdi.

24 Kas 2017 - 14:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Klm - Ilimizdeki EN cok bilmis yalaka gazeteci bu recine posetlerinin ne oldugunu arayip duruyordu.yalakaliktan avukatliktan vakit bulursa sizin buguzel haberinizi okuyup bilgilensin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 14:04


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler