Sağcılar Allah topluluğu, solcular şeytan topluluğu!

Koceli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Kocaeli’deki liselerde Sezai Karakoç’un 5 kitabı okutuluyor. Kitaplardaki skandal içeriğe ise Eğitim İş’ten tepki geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Kocaeli’deki liselerde Sezai Karakoç’un 5 kitabı okutuluyor. Projenin amacının Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerimizin kelime dağarcıklarını geliştirmeye katkı sunmak ve güven duygusu kazandırmak olarak belirtilmesine rağmen, kitaplarda skandal ifadeler yer alıyor.

Yazara ait ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı kitabın 13.sayfasında projeyle alakası olmayan, ‘Kur’an da sağcılar Allah topluluğudur, solcular da şeytan topluluğu olarak vasıflandırılmıştır’ türünden ifadeler lise öğrencilerine ders diye okutuluyor. Konuyla ilgili olarak Eğitim İş Kocaeli Şubesi de tepkisini dile getirdi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kitapta Laik eğitim sistemine aykırı hareket edilerek ve dini duygular çarpıtılarak, gençlerimizin ayrışmasına ve çatışmasına yol açacak terimler kullanılmıştır. Bu tür uygulamaların Türkiye genelinde diğer illerimizde de yapıldığını, halktan gelen tepkiler sonrasında Milli Eğitim Müdürlüklerinin talimatıyla toplatıldığını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Buna benzer uygulamaların çocuklarımız ve öğrencilerimiz üzerinde telafisi mümkün olmayacak sorunlar doğuracağı bir gerçektir.

Eğitim-İş sendikası olarak, bu sorunların yaşanmaması adına, proje kapsamında dağıtılan bu tür kitapların okullarımızdan acilen toplatılmasını istiyor, bu vahim durumun takipçisi olacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz.

18 Oca 2018 - 15:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Insan nefes alan - Aslı ve asli gibilerle aynı havayı tenefüs etmek ne kadar acı...
Mesela Dindar oldukları gerekçesiyle iktidara getirenlerin karnelerine bakıyoruz.
Besmele ile yolsuzluk , Adaletsizlik, insan hakları gasp edilmiş.. Huzursuzluk artmış .Güven yitirilmiş..Asli gibi kör ve sağırlar artmış...
Merak ediyorum Allah insanlara Aslı ve Asli gibi olmalarini mı öneriyor.?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 15:29
01

Aslı - Doğru yalan bişe yazmamışlar ki. Solcular dini sevmez gavurlara özenir ama müslümanım der. Sağcılarsa dini destekler işine başlarken bismillah der. Siz hiç bi solcunun ağzından bismillah ya da Allah ismi çıktığını duydunuz mu?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 15:29


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler