Rüzgar santralinde engel kalmadı..!

Yuvacık Rüzgar Santrali için son engel de ortadan kalktı. ÇED raporu onaylanan projede kısa süre içinde inşaat çalışmaları başlayacak. Vatandaşlar ağaç katliamı olacağı gerekçesiyle projeye karşı çıkıyor

Rüzgar santralinde  engel kalmadı..!
Haber albümü için resme tıklayın

YuvacıkSamanlı Dağları’nda yapılması planlanan ve 2011 yılında projelendirilip Kocaeli merkezli olarak Sakarya ile Bursa da dahil olmak üzere 3 ili kapsayan Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED raporunu onayladı. İl müdürlüğünün sitesinde yayınlanan duyuru ile kamuoyunun bilgisine sunulan rüzgar santrali inşaatı Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak. Toplam 53 rüzgar tribünü inşa edecek olan firma bunların 40’ını ilimize konduracak.

46 AYDA TAMAMLANACAK

Kentimizde Gölcük’te Körördün Tepe, Çiftlik Tepe, Çamlık Tepe, İşaret Tepe, Kayacık Tepe, Aktaş Tepe, Tarla Tepe, Dede Tepe, Kurtini Tepe, Akdam Tepe, Çamlıca Tepe, Adaçalı Tepe ve Sivri Tepe mevkiinde yer alacak tribünler için daha önce halkın katılımı toplantısı düzenlenmiş, vatandaş projenin pek çok ağaca zarar vereceğini ifade ederek karşı çıkmıştı. Kocaeli’de Gölcük, Başiskele ve Kartepe İlçelerinde kurulacak olan santral yıllık 909.650.000 kWh/yıl enerji üretimi sağlanacak. Üretilen enerji ise Arslanbey TM 154 kV yüksek gerilim hattına verilecek. Tribünler 46 ayda inşa edilecek.

TEPKİ TOPLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere projeye ilk karşı çıkan isim Karaaslan Dinlenme Tesisleri sahibi Sedat Karaaslan olmuştu. ÇED toplantısında konuşan Karaaslan, “Böyle bir rezillik mi var Yuvacığın adını bu şekilde nasıl kirletirsiniz. Bu projeyi dinleyenler haindir. Allah belanızı versin. Bu projenin amacı burayı tamamen gasp edip ormanı yok etmektir. Biz izah istemiyoruz projeyi de dinlemek istemiyoruz” demişti. ÇED sunumunu yapan Çevre Yüksek Mühendisi Erol Demirci ise “Doğalgaz ve petrolde dışarıya bağımlı olduğumuzu zaten biliyorsunuz. Kömür ve petrol ise kaynak olarak çok fakat kısa bir süre içerisinde tükenecek. Kömürün bunun dışında çevreye verdiği zararla malum. Artık dünyanın en gelişmiş ülkeleri rüzgar enerjisine dönmüş durumda. Bizde bunu Yuvacık’a getirmek istiyoruz. Bu projeyi de uygularken de çevreye kesinlikle zarar vermeyeceğiz” şeklinde konuşmuştu.

24 Kas 2017 - 12:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler