Reyting rekortmeni dizilere ceza yağdı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu şiddet ve küfür içeren dizilere ceza verdi. Ceza verilen dizilerin içinde Çukur, Arka Sokaklar gibi dizilerde yaptırıma uğradı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısında yeni yayın dönemine başlayan ve ilk bölümlerinden itibaren reyting sıralamasında zirveye yerleşen bazı TV dizilerinde özellikle gençler ve çocuklar açısından olumsuz örnek oluşturan sahneler ele alındı.

Bu kapsamda, Show TV'nin Gülperi isimli dizisinde bir kadına taciz-tecavüz girişimi, makasla yaralama ve bir kadının tokatlanarak darbedilmesi sahnelerinin ekrana getirildiğini saptayan Üst Kurul, bu sahnelerin çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu kanaatine vardı. Gülperi dizisindeki bu sahneler nedeniyle Show TV'ye idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

ÇUKUR'A YENİ SEZONDA CEZA

Geçen sezonun hem en çok izlenen hem de çok izleyici şikayetine konu olan yapımlarından ‘Çukur' dizisi de yeni sezondaki ilk bölümlerinde RTÜK'ün yaptırımına uğradı.

Üst Kurul, dizide yoğun şekilde kullanılan şiddet içerikli sahne ve diyalogların çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğunu değerlendirerek dizinin yayınlandığı Show TV'ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

AVLU'YA ŞİDDET YAPTIRIMI

Reyting rekortmenleri arasında yer alan Star TV'nin ‘Avlu' dizisinin tekrar bölümlerindeki şiddet içerikli sahneler de RTÜK'ün gözünden kaçmadı.

Dizinin geçen sezonda 21.30'dan sonra yayınına giren tekrar bölümlerinin, yetersiz flulaştırma ile gündüz erken saatlerde ekrana getirildiği belirlendi ve sahnelerde buharlı pres ütü ile el yakma, alkolik anneden şiddet görme, buzdolabına kapatılma, bıçaklama gibi birçok şiddet sahnesinin yer aldığı saptandı. Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olan sahneler sebebiyle kanala idari para cezası kesildi.

SÖZ'E YAPTIRIM

Star TV, bir başka dizisi olan ‘Söz' nedeniyle de Üst Kurul'dan idari para cezası aldı. İncelemede erken saatte şiddet içerikli sahnelerin gösterilmeye başlandığı ve 21.30'dan sonra bu sahnelerin devam ettiği, ertesi gün ise 12.30-15.00 saatlerinde yetersiz bir çıkarma ve flulaştırma ile dizinin tekrar yayını yapıldığı tespit edildi.

ARKA SOKAKLAR'A CEZAİ YAPTIRIM

Kanal D'ye de ‘Arka Sokaklar' isimli dizide tecavüz edilerek öldürülen bir çocuğun bedeninin çamaşır suyuna bulandığı ve bu sebeple katil ile ilgili bilgiye ulaşılamadığı şeklinde suçlunun delil karartmasını gösteren sahneler nedeniyle cezai yaptırım uygulanması kararı alındı.

15 Kas 2018 - 08:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler