Rektör vekalet ediyor... KOÜ’de o makama Şirin mi gelecek?

Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün ÖSYM’nin başına getirilmesinin ardından gözler, o fakültede kimin Dekan olacağına çevrildi. Kulislerde dolaşan isim ise Rektör Hülagü’ye yakınlığıyla tanınan Prof. Dr. İbrahim Şirin

Rektör vekalet ediyor... KOÜ’de o makama Şirin mi gelecek?
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz hafta Kocaeli Üniversitesi çok önemli bir görevlendirmeyle gündeme geldi. KOÜ’de uzun yıllardır Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Dekanlığını sürdüren Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığınca ÖSYM Başkanlığına atandı. Aygün’ün atama haberi Kocaeli Üniversitesi’nin bir numaralı gündemi haline geldi. KOÜ eski Rektörlerinden Sezer Şener Komsuoğlu’nun katkısının olduğu söylenen atama sonrasında ise gözler, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde kimin Dekan olacağına çevrildi. Kocaeli Üniversitesi’nde dolaşan kulis bilgilere göre Halis Aygün’den boşalan koltuğa Rektör Hülagü’yle aile ilişkileri son derece iyi olan Prof. Dr. İbrahim Şirin getirilecek.

AİLE İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ

İbrahim Şirin ismi Kocaelililerin yabancı olduğu bir isim değil. Şirin daha önce 2015 yılında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili hazırlanmak üzere tez vermiş ve darbe olaylarının ardından Şirin’in Akşener’in tezini başka bir isme devrettiği iddia olunmuştu. Tarihçi kimliğiyle önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Şirin, aynı zamanda eşi Doç. Dr. Funda Şirin, Rektör Hülagü’nün gelini Ş. Göksu Hülagü’ye tez danışmanlığı yapmıştı. İbrahim Şirin ile aile ilişkileri son derece iyi olan Rektör Hülagü’nün Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına İbrahim Şirin’i getireceği konuşuluyor. Ancak bu konuda acele etmek istemeyen Rektör Hülagü, Halis Aygün’den boşalan makama vekaleten kendi ismini yazdı. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde imza yetkisi şu anda Rektör Sadettin Hülagü’de gözüküyor. Bakalım fakültenin başına tahmin edildiği gibi İbrahim Şirin mi atanacak, yoksa farklı bir isim mi gelecek, bekleyip göreceğiz.

11 Eyl 2018 - 13:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Karabağlı - Agos gazetesine verdiği röportajda devlete ağır hakaretler ediyordu Şirin efendi.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
09

Emrah Can IŞIK - İbrahim Şirin'in bu kurumun başına gelmesi Fen Edebiyat Fakültesinin başına gelmiş en talihli durum olur.

Yanıtla . 0Beğen . 2Beğenme 11 Eylül 13:51
08

tolga yıldız - Koü Fen-Edebiyatı kim daha ileriye taşıyacaksa o başkan olmalıdır. İbrahim şirin bölüm başkanı olduktan sonra, bölüm ders programları, daha iyi ve sistemli bir hale geldi. Öğrencilerin de halinden anlayan,ilmi irfanı iletişimi kuvvetli biri,Ez cümle kendisini Dekanlığa yakıştıranlardan biriyim.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 11 Eylül 13:51
07

Ahmet Enes - İbrahim Şirin'i tanimayanlar yorum yapmasın boş boş. Böyle donanımlı bir hocanın seçilmesi muazzam bişey olur. 7 yıldır tanıyorum kendisini derslerine girmekten zevk alıyorum ve diğer bölümlerdende hocayı dinlemeye geliyolar. Hoca istermi asıl mevzu o :)

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 11 Eylül 13:51
06

Emrah Guler - Bu Ibrahim Sirin Dekan olursa vay haline o kuruma. Adamin kimseye de ilme de hayri yok! Saglam sosyalist bir tarihci. Ama hoc vasifli degil, azcik liyâkat ehillerini kurumlarin basina getirin ya. Kendine de ulkesine de hayri olacak cinsten!..

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
05

erdal - özelikle şu adam kayırma torpili geçsinler özelikle ortopedi anabilim dali başkanının değişmesi lazim

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
04

Ersoy İçtensöver Dıştangömer - Akademik makale ve yayın sayınızı da halkımızla paylaşırmısınız!!!

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
03

Ersoy Kandemir - Üniversitenin akademik başarılarını duymak istiyorum,bana ne Hülagünün koltuğuna ve koltuğa ne yaptığından,kardeşim akademik başarılarınız yerine gittiğiniz yerleri,paraya olan bakış açınızı duymak istemiyorum!

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
02

Kandıra - Güldürmeyin insanı, Dekanlık kim İbrahim Şirin kim

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51
01

KOÜ'lü - Bu fakültede bu görevi layıkıyla yapacak o kadar kişi varken bu hocaya kalmaz, kalmamalı.

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 13:51


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler