Real AVM kıyağına Cumhurbaşkanı ‘dur’ dedi

AKP’li Haldız ailesine ait Real AVM arazisinin MİA’ya dahil edilerek değerinin 2,5 kat artırılmasını ön gören gündem maddesine “Dur” diyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu, bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından açıklandı

Real AVM kıyağına Cumhurbaşkanı ‘dur’ dedi
Haber albümü için resme tıklayın

Oluşturulmak istenen algı MİA’ya karşı çıkıldığı yönünde ancak konu MİA değil, konu AKP’li Haldız ailesine ait Real AVM arazisi üzerinden sağlanmak yapılmak istenen kıyak… Bu arazi MİA’ya dahil edilmek isteniyor ve böylece 2,5 katlık emsal artışı ile buradaki imar izni 3 kattan, 10 kata çıkıyor. Kişiye özel yapılmak istenen düzenlemeyle ilgili konuyu gündeme taşıdığımız günden bu yana ortalık yoz duman. CHP’lilerin yanı sıra AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın da bu kıyağa tepki göstermesi ocak ayında Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelecek gündem maddesini şubat ayına sarkıtmıştı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, her ne kadar MİA’ya karşı olunduğuna dair bir algı politikası yürütse de kimi STK’lerden destek alsa da başarılı olamadı, gündem maddesi bir dahaki meclis toplantısına ertelendi. Ve bu kıyağa dur diyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı. Bugünkü olaylı Büyükşehir Meclis toplantısında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, olayın Erdoğan’ın kulağına gittiğini, bir süre daha görüşülmesini istediğini dile getirirken “İsterseniz MİA’yı tamamen gündemimizden çıkaralım” dedi. CHP’li Engin Taşdemir ise konunun MİA değil, şahsa özel rant olduğunu dile getirdi.

MİA alanında emsal ve kat artışını içeren maddenin tekrar komisyona gitmesi kabul edilirken Karaosmanoğlu konu ile ilgili olarak, MİA’ya bu kadar itiraz ediyorsanız isterseniz MİA’yı tamamen gündemimizden çıkaralım. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı’na da bir şeyler gitmiş. Cumhurbaşkanımız bir süre daha görüşülmesini istiyor” dedi.  Daha sonrasında cevap veren Engin Taşdemir, “Konuyu MİA ile ilgili bağdaştırmak yanlış. Burada konu başkalarına rant sağlanmasıdır. Zekeriya Bey kişiye özel imar rantı nasıl yok diyebiliyor anlamış değilim. Israrlı bir şekilde savunuyor ama önce kendi grubunu ikna etseydi. Kent kamuoyu da buranın imar rantı olduğu konusunda hem fikir. Cumhurbaşkanı engelliyorsa o bile karşı çıkıyor demektir” şeklinde konuştu.

Engin Taşdemir’e cevap veren Zekeriya Özak, “Ben bu komisyonun başkanıyım. Yanlış bilgi verme lüksüm yok. Rant sağlamak için tekrar gündeme alındığı tamamen yalan. MİA Gençlik Spor Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı gibi kurumlardan gelen istekler yüzünden gündeme alındı. Bilinçli bir şekilde kamuoyu aldatıldı. İzmit’in geleceğine gölge düşürülmek isteniyor. İzmit ve Büyükşehir meclisinde yapılan itirazlar bugün yapılsa bugünde reddederiz. Vatandaş kat ve emsal artışı istiyor. Ben 14 yıldır bu komisyonda görevliyim. Büyükşehir’in kurumsal olarak tutumu aynıdır. Emsal ve kat artışına yönelik her şeyi reddediyoruz. Vatandaşların şahıs bazında itirazlarını kabul etmiyoruz. Bunun nedeni karşılığında sosyal donatı ayrılmamasıdır şeklinde cevap verdi.

15 Şub 2018 - 16:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Selahattin patır - Vatandaşların şahıs olarak itirazlarını kabul etmiyorlarmış o zaman Zekeriya bey belediyeyi istediği gibi yönetiyor demekki hani adaletten haktan hukuktan bahis ediyorlar kendisini herhalde İzmit in sahibi zannediyor gün gelecek iktidar değişirse bu gibi kişiler izmitte selam verecek adam bulamıyacaklar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
10

Selahattin patır - Zekeriya bey şahıs bazında itirazları kabul etmiyormuş etmez tabi çünkü işlerine gelmiyor ihalelerde yapılanları duyuyoruz mesela Yıldız konutlarının ihalesini Ankaralı bir firma aldı sonra rahatsızlığını öne sürerek ben bu işte yokum dedi sonra haldızlara gel sen bu işi yap dediniz tekrar ihale almadınız aradaki fark 2 milyon dolar 41 buranın inşaatında ihaleyi kazanan firmaya ruhsat vermediniz haldız inşaatına yanına öyle ruhsat veririz dediniz bunlar yalansa çıksın bir yetkili açıklama yapsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
09

Ersoy Kandemir - Cumhurbaşkanı napsın kardeşim o kadar çok mikrop varki,kursa bir dezefenktan fabrikası iki de benim tükürük bileşenlerimden atsak maddeye bak bakem mikrop pislik ölüyormu ölmüyormu!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
08

Ömer - Ülke ekonomik olarak dibe vurmus herkez borc bataginin icinde cirpiniyor Askerimiz suriyide bilinmez bir savasin icinde birileride Mia derdinde Allah yardimicimiz olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
07

hak hukuk - haramın, hırsızlığın, yolsuzluğun, hak hukuk tanımazlığın bir sahnesini izliyor izmit. güzelde oynuyorlar. bakalım nasıl bu işin altından kalkacaklar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
06

Gelgel - o haram lokmaları çocuklarınıza nasıl yedirebiliyorsunuz ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
05

dadaş - izmitin rantçıları... izmit için hiç birşey yapamayacan beceriksizler...kendilerine geldimi tam bir tilki gibiler.. bunun adı hırsızlıktır, kul hakkına girer...ama sizin umurunuzdamı. tıka basay yiyin ..sizin gözünüz aç..asla da doymaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
04

Ersoy Kandemir - Yarabbim ne memleket olduk,doğruların ispatlanma zorunda olduğu ülkelerde yüzsüz siyasetçilerin bitmesi dileğiyle.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
03

İzmit4141 - Yerinde bir karar. Cumhurbaşkanımız ne yapsın bütün dünya ile uğraşıyor bir yandan... Bir yandan da bu zübüklerle yamyamlarla.... Reis sen çok yaşa. Sen olmasan bu yalakalar anca ekşiye Haldıza yağcılık yapma ve kemikten pay kapma derdindeler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
02

Vatandaş - Rant yokmuş. Bal gibide rant var öteki dünyada bu yaptıklarınızın hesabını nasıl vereceksiniz acaba? Haldızlara kıyak yapmakta neden bu kadar ısrarcısınız ozaman cikarin real arazisini projeden görelim adaletinizi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20
01

VAY BEEE - Gözlerim yaşardı,hüngür hüngür ağlamamak için kendimi zor tuttum.Ne kadar masumane tamamen duygusal haldız maldız baldız kayrıldığı yokmuş meğerse.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 16:20


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler