RE-ZA-LET!

İSU Genel Kurulu’nda tam bir rezaletler silsilesi yaşandı. Başkan Karaosmanoğlu kadrolu işçilerin yan gelip yattığını söyledi, su indirimine karşı çıktı… Hepsinden öte İSU’nun 2018 bütçesinde daha bugünden 127 milyon lira zarar kayıtlara geçti. Bu tabloda, kapatın dükkanı gidin efendiler..!

RE-ZA-LET!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı 2. olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi.

Genel kurula neresinden baksanız eksik, neresinden baksanız rezalet bir görüntü hakimdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu artık kafayı kırmış, görevden alınacağından emin gibi çok sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mütevazi olun, halkın içine karışın, oylar düşüyor dikkat edin telkinlerine aldırış etmeyen Karaosmanoğlu’nun bu tavırlarını başka türlü anlamak, anlatmak mümkün değil.

Efendim genel kurulda su fiyatlarının yüksek olması gündeme geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, İSU 2017 2. Olağan Genel Kurulu’na umut veren bir teklifle geldi.

Taşdemir, Balıkesir’de yüzde 25 İstanbul’da ise yüzde 5 su indirimi yapıldığını hatırlatarak, “Sayın başkan, gelin su indirimi yapalım. Hayırlı bir işe imza atın. Tarih sizi altın harflerle yazsın” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu teklifi kabul etmedi, “Gündemimizde indirim yok” şeklinde konuştu.

Su fiyatlarında geri adım atmayan Karaosmanoğlu’nun en çok tartışılan sözleri ise taşeron işçi konusunda geldi.

Başkan bu konuda iktidara, hükümete salladı, “Yanlış yapıyorlar” dedi.

*

Engin Taşdemir’in taşeron, geçici işçi ve sözleşmeli personelin kaldırılması ve İSU’daki işçilerin kadrolu yapılmasını talep eden konuşmasına müdahale eden Karaosmanoğlu, “Bana göre taşeron işçiliği kaldırmak yanlıştır. Kadroya alınca yan gelip yatıyorlar” dedi. Engin Taşdemir, hükümetin taşeronu kaldırmaya yönelik adımlarını hatırlattığı Karaosmanoğlu, “Hükümet de bu konuda yanlış yapıyor. Onlar öyle düşünüyor olabilir, ben öyle düşünmüyorum” dedi.

Engin Taşdemir, “Din kültürü hocası olarak vahşi kapitalizmi savunmanız üzücü” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine sözlerine devam eden Karaosmanoğlu, “Bu konuda takdir Kocaeli halkınındır. Biz sizin gibi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

*

Devlet kurumlarını denetleyen devlet kurumu Sayıştay’a da kafa tutan İbrahim Karaosmanoğlu Sayıştay’ın belediyeyle ilgili tespit ettiği yanlışları görmezden gelerek “Onlara kalırsak dükkanı kapatalım” dedi.

Bu söylem o an dikkat çekmese de söylemin önemi “bütçe” görüşüldüğü sırada ortaya çıktı.

Skandallarla dolu genel kurulda rezaletin zirve yaptığı an bütçenin açıklandığı andı.

*

İSU’nun 2018 yılında 895 milyon 970 bin lira gelir elde edeceği tahmin ediliyordu bütçede.

Buna karşılık gider 1 milyar 22 milyon 970 bin lira olarak kayıtlara geçmişti.

Yani Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurumu 2018 yılı için 127 milyon lira zarar ön görüyordu.

Üstelik bu zarar için 18 milyon liralık faiz ödemesi bile kenara alınmıştı.

Bu tabloda dükkanı kapatın gidin efendiler.

Hiçbir dükkan bir yıllık bütçesinin 10’da biri zarar ettiği bir senede açık kalmaz, kalmamalı…

*

Şimdi bu kısmı ben anlayamıyorum.

Aklım almıyor.

Bir kurum, üstelik Türkiye’nin en pahalı sularından birini satan bir kurum, elinde koskoca barajlar barındıran bir kurum nasıl olur da zarar eder?

2018 yılı için bütçe yapıyorsun, baktın elinde 895 milyon lira gelir var, işini adam gibi yap ve gelirine göre harcama planla.

Varsın bir iki arıtma tesisini 2018’de inşa etmeyiver.

Kimse sana neden 127 milyonluk yatırım yapmadın demeyecek ki.

Sen yeter ki işini adam gibi yap…

*

Bir de işin faiz kısmı var.

İslam dinine göre faizin her türlüsü haram.

Bana göre ise borç nedeniyle ödenen faiz aptallık.

Benim paramla borçlanacaksın, benim paramla faiz ödeyeceksin.

Ben bunu kabul etmiyorum.

Benim vergilerimle oluşturduğun geliri adam gibi kullan, borç yapma.

Aksi halde kul olarak hakkımı belediye yöneticilerine helal etmiyorum.

Hani çok dindarlar ya, hani din öğretmeni filanlar ya.

Belki zülfüyâra dokunur da bir işi olsun doğru düzgün yapmayı becerirler…

*

Son sözü başta söyledik aslında.

İbrahim Karaosmanoğlu genel kurulda öyle bir havadaydı ki sanki olan olmuş, iş işten geçmiş, hiçbir şey umurunda değil…

Sanki başkanlığın gittiğinin farkında o yüzden bir rahatlık gelmiş, ağzına ne gelirse frenlemeden söylüyor…

*

Dün bir dostla karşılaştık.

Onun tespiti ise farklı:

“İbrahim Karaosmanoğlu’na gaf yap. Seni görevden almak için bize koz ver” dediler. Onun için çabalıyor…

*

Hangisi olursa olsun, ister yolun sonuna geldiğini anlamış olsun, ister yol almak için bahane üretiyor olsun, Kocaeli için her iki ihtimal de hayırlı olacaktır.

Bugüne kadar başkanın söz verip hayata geçirmediği projeler, vatandaşın sırtındaki yükler, pahalı su, pahalı ulaşım, alkollü eğlence mekanlarına olan baskılar, yol kenara parklanmalara uygulanan fahiş fiyatlar, başkanın lüks makam aracı tutkusu, ailesinin, çocuklarının akıl almaz bir hızla zenginleşmesi, belediyedeki araç saltanatı, Kocaeli’nin hala benzer illerden onlarca yıl geride kalması, kamu yatırımlarının kente gelmemesi düşünüldüğünde başkanın görevden istifası, el çektirilmesi yahut 2019’da yeniden aday gösterilmemesi ile doğacak güneş oldukça yakındır.

Umudu kesmemek lazım.

Her geçen gün hava daha bir ısınıyor, her geçen doğacak güneşi daha bir yakından hissediyoruz.

Sabredin, az kaldı.

Bu rezalet elbet sona erecek.

17 Kas 2017 - 17:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

AKPLİ - EVET BEN AKPARTİLİ OLARAK BU KONUSMADAN SONRA TEŞERONLARIN YAN GELİP YATMAKTAN BAHSEDAN BU ŞAHIS SEN OTURDUGUN KOLTUGUN TEŞERON SAYESİNDE OTURUYORSUN BU RAYA KADARMIŞ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
10

Orhan - İsu araç saltanatını dan vazgeçin özel işlerinde araçları kullanıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
09

TESTERE - BEYLER BAYANLAR BUNLARA KÜFÜR EDİN GECE GÜNDÜZ YARABBİ ŞÜKÜR DERLER BU DİLDEN ANLARLAR KOLTUK İÇİN HERŞEY MÜBAHTIR UNUTMAYIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
06

Mehmet - Hepimiz biliyoruz İSU sürekli bir yerlerde alt yapı çalışması yapıyor. Ne hikmetse yeni valilik yolu ( Valiliğin tam önü ) başta olmak üzere şehrin bir çok yerine dokunmuyor ve her yağmur yağdığında sel oluyor. Yahya Kaptan'ı söylemiyorum bile...

Bende merak ediyorum :

İSU, altyapı çalışması adı altında sürekli, her ay aynı yerleri ( kuytu köşe göze batmayan sokakları, mahalleleri ) hiçbir sorun yokken durduk yere kazıp, kapatıyor. Ben artık İSU'nun birilerini zengin ettiğini düşünmeye başladım. Barış Gazetesi olarak bu konuyu da araştırmanızı istiyorum.


NOT: Şu metanın(sayfa yenilemenin) süresini uzatır mısınız? Yazı yazarken sayfa yenilendiği için sürekli siliniyor tekrar yazmak zorunda kalıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
05

Mehmet - Hepimiz biliyoruz İSU sürekli bir yerlerde alt yapı çalışması yapıyor. Ne hikmetse yeni valilik yolu ( Valiliğin tam önü ) başta olmak üzere şehrin bir çok yerine dokunmuyor ve her yağmur yağdığında sel oluyor. Yahya Kaptan'ı söylemiyorum bile...

Bende merak ediyorum :

İSU, altyapı çalışması adı altında sürekli, her ay aynı yerleri ( kuytu köşe göze batmayan sokakları, mahalleleri ) hiçbir sorun yokken durduk yere kazıp, kapatıyor. Ben artık İSU'nun birilerini zengin ettiğini düşünmeye başladım. Barış Gazetesi olarak bu konuyu da araştırmanızı istiyorum.


Site yöneticisine not: Şu metanın(sayfa yenilemenin) süresini uzatır mısınız? Yazı yazarken sayfa yenilendiği için sürekli siliniyor tekrar yazmak zorunda kalıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
04

ferhat - kocaeli halkı aptal degil halk sıkıntı icinde bunların umrunda degil tayyip bey bunun ipini çeker inşAllah hala buna oy vermeyin bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
03

ersoygülsüm kandemirden tüm liyakatsizlere - Taşeronları çalıştıramamaktan bahsetmiş,niye o makamı işkal ediyorsunuz o vakit,cumhurbaşkanının sözünü birazcık dinlemediniz,şimdi dinliyorduk ayağı atmayın,ben milrofanlardan yalnız kaldım dediğini duydum,tabiki sadece Karaosmanoğluna değil,kimlere olduğu belli sitemin,bana olmadığı kesin,ben siyasete girsem sizler bu ili terkedersiniz kesin:))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02
02

ersoy gülsüm kandemir - Onlar yan gelip yatarken ,siz milletin belediye başkanı olarak müdahale edemezseniz(ne sebeple olursa olsun)o faturalar kabarır,bence bu faturalar sizden öbür dünyada fitil fitl çıkar,daha da ağır yazmak istemem,anladığınıza inanıyorum,Allah'ın yolundan ayrılmamanız,kul hakkı yememeniz ve yedirtmemeniz dileğiyle,Allah hidayet versin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 17:02


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler