Ramazan pidesine zam geldi!

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala ramazan pidesine zam geldi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Türkiye'deki fırıncılar odasına gönderdiği yazıda pidenin kilogramını 7 lira 20 kuruş olarak açıkladı. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, geçen sene 6,70 TL olan Ramazan pidesinin kilosunun yeni kararla birlikte 7,20 TL'ye çıktığını söyledi. 300 gram pidenin 15 kuruş zamla 2 lira 15 kuruşa satılması bekleniyor.

Ramazan ayına kısa bir süre kala pide fiyatları da belirlenmeye başladı. Bu sene alınan karar doğrultusunda pide fiyatlarını illerde bulunan fırıncılar odası değil, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı belirliyor.

Bu kapsamda Samsun Fırıncılar Odası'na gönderilen genelgede Ramazan pidesinin kilo fiyatının 6,70 TL'den, 7, 20 TL'ye yükseltildiği belirtildi. 300 gramlık pideye 15 kuruş zam geldi. Zam sonucu 300 gramlık yumurtasız pidenin 2 lira 15 kuruştan satılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Yılmaz Yiğit, zammı fiyatlara değil gramaj ayarlaması olarak değerlendirebileceklerini ifade etti. Yiğit, “Geçen sene sade pidenin kilo bazındaki fiyatı 6,70 TL'ydi. Bundan sonraki fiyat belirlemelerindeki kontrol tamamen Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda olacak. Ekmek ve pide fiyatlarını merkezimiz belirleyecek, bakanlığın onayına sürecek. Buna göre de birliklere yazı gönderilecek ve fiyat belirlenecek. Yeni belirlenen fiyatlara göre bu sene pidelere maksimum yüzde 10’dan daha az bir oranda zam yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

24 Nis 2018 - 15:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ak millet - Az bile zam gelmiş olmuşken 10 lira olsun çıtır çıtır pide yenilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 15:44


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler