Posco işçilerini AKP belirlemiş!

CHP’li vekil Haydar Akar, POSCO’da işe girecek işçilerin AKP il ve ilçe teşkilatlarında belirlendiğini söyledi

Posco işçilerini  AKP belirlemiş!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, mecliste yaptığı konuşmadı POSCO’nun kurulması için çabalayan iktidar partisinin burada işe girecek personeli de belirlediğini, işçi listelerinin AKP il ve ilçe teşkilat binalarında hazırlandığını söyledi. Akar’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı; “Sevgili arkadaşlar, kentimde bir olay yaşanıyor. Bugün yine kentimin milletvekillerinden Fatma Kaplan Hürriyet konuyu dile getirdi; POSCO diye bir fabrika, çelik haddeleme, soğuk haddeleme tesisleri olan, aslında Türkiye'deki paslanmaz çeliği üreten tek fabrika bu. 2011 yılında 300 milyonluk bir yatırımla kuruldu, 2013 yılında üretime geçti. Gerçekten de Türkiye'nin ihtiyacı olan paslanmaz çeliği üreten bir fabrika. O dönemde, sıcak haddeleme yapılacak düşüncesiyle ciddi şekilde de karşı çıkmıştık bu yatırıma çünkü sıcak haddeleme, İzmit'in merkezinde kurulan bu fabrika çevreye müthiş zarar verecekti ama soğuk haddeleme yapılıyor. İhtiyaç var mı? Vardı. Bugün yaklaşık 420'ye yakın işçi kardeşimiz çalışıyor. O gün, 2013 yılında oraya işçi alınırken yani fabrika kurulup faaliyete geçerken o işçi kardeşlerimizin AKP'nin il başkanlıklarından ve ilçe başkanlıklarından yapılan listelerle alındığını çok iyi biliyorum, çok iyi biliyorum.

BİZİM ÖNERDİKLERİMİZİ

İŞE ALMADILAR..!

Çok iyi biliyorum. Bugün oradan atılan 80 tane, 90 tane işçi kardeşimizin de yüzde 70'inin, yüzde 80'inin sizin partinize oy verdiğini de biliyorum, kendileri de bunu itiraf ediyorlar. Şimdi yapılması gereken şu... Ne yapmışlar bunlar? Yüz kızartıcısı suçtan dolayı atılmışlar, tazminatsız, ihbarsız işten atılmışlar. Yaptıkları tek suç, hepimiz yasama görevini yerine getirerek sendikal hakların daha iyi kullanabilmesi ve işçilerin bu hakkı edinebilmesi için burada kanunlar çıkartıyoruz ve bu kanunlar gereği sendikalı oldukları için, sendikalı olma başvurusu yaptıkları için bu kardeşlerimiz bu soğuk kış günlerinde işten atıldılar. Tek suçları sendikalı olmaktı fakat sendikalı olmak kayıtlarda atılış gerekçesi olarak yazılmıyor, "Atılması yüz kızartıcı suçtan dolayı." diyor. Bakın yüz kızartıcı suçtan dolayı atıldığı zaman bu arkadaşlarımız, bu kardeşlerimiz ihbar tazminatı da alamıyor, kıdem tazminatı da alamıyor.

Evet, bakın, hangi sendikaya üye olduğu önemli değil, niye bunu soruyorsunuz? Ak Parti ilçe başkanlıklarında, il başkanlıklarında yapıldı listeler, işe girecek listeler; bir tane bizim önerdiğimiz arkadaşı almadılar oraya. Bunu bir arkadaşınız, bir milletvekili arkadaşınız olarak söylüyorum.

BELEDİYE DANIŞMANI

KORE’YE GÖTÜRDÜ

Bu fabrikanın kuruluş aşamasında çok ilginç şeyler de oldu. Kent kamuoyu gerçekten karşıydı, bütün gazeteler, yerel gazeteler karşıydı bu fabrikanın kurulmasına. Daha sonra, Ak Parti büyükşehir belediye başkanlığında bir basın danışmanı bir organizasyon yaptı ve bunları, bütün gazetecileri, köşe yazarlarını, gazete sahiplerini, genel yayın yönetmenlerini Kore'ye getirdi, bir gezi düzenlediler, bu gezi dönüşünde de bu fabrikanın kentimize kurulması konusunda müthiş bir lobi yaptılar. Evet, fabrika kuruldu, üretime geçti, Türkiye'nin dövizle satın aldığı ürünleri Türkiye'de üretmeye başladı ama kardeşlerimizi, çocuklarımızı da 1.400 lira asgari ücretle köle gibi çalıştıran zihniyetle yoluna devam etti. Gelin, hep birlikte buna "dur" diyelim, bu kardeşlerimizin geri dönüşünü sağlayalım ve onlar da bize duacı olsunlar diyorum.

23 Kas 2017 - 13:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler