POSCO işçileri bugün TBMM’de!

Sendikaya üye oldukları için işten atılan POSCO çalışanları bugün TBMM’de CHP Kocaeli milletvekillerini ziyaret edecek. Vekiller, sendikalı işçilerle birlikte mecliste bir basın toplantısı düzenleyecek

POSCO işçileri bugün TBMM’de!
Haber albümü için resme tıklayın

POSCO’da onlarca işçi Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları için çeşitli bahanelerle işten atılmıştı. İşçilere ilk günlerde AKP’li kimi isimler sahip çıkıyor gibi göründü. AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün sorunu birkaç gün içerisinde çözeceğini söyledikten birkaç gün sonra işçilere ‘militan’ olarak adlandırdı. Anayasal hakları olan sendikayı talep eden işçiler uzun bir süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sendikanın yetki belgesinin gelmesini talep ediyor.

BASIN TOPLANTISI İşten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını ve yetki belgesinin bir an önce sendikaya ulaştırılmasını isteyen işçiler uzun süre fabrika önünde eylem yaptı, Ankara’ya yürümek istedi. Polis tarafından engellenen yürüyüş sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işçileri fabrika önünde ziyaret etti ve destek mesajlarını iletti. POSCO işçileri haklarını aramak üzere bugün Ankara’da… İşçiler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP Kocaeli milletvekillerini ziyaret edecek. Öğle saatlerinde basın toplantısı yapacak olan işçiler, CHP’li vekillerle birlikte yaşadıkları hak gasplarını anlatacak.

 

09 Oca 2018 - 10:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler