Öztürk, Moralı’yı yok saydı kendi şovunu yaptı!

Körfez Ticaret Odası (KTO) tıpkı diğer odalar gibi seçim startını verdi. Kocaeli tarihinin ilk kadın oda başkanı ünvanını taşıyan mevcut KTO başkanı Sibel Moralı’nın bir sonraki seçimde aday olup olmayacağı ise hala merak konusu.

Öztürk, Moralı’yı yok saydı kendi şovunu yaptı!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de oda seçimleri her daim önem taşır. Oldukça çekişmeli sahnelerin yaşandığı oda seçimlerinde heyecan git gide artıyor. Bu anlamda sonucun ne olacağının en çok merak edildiği odalardan biri de Körfez Ticaret Odası.

Bilindiği gibi KTO’da rahmetli Mustafa Efe’nin ani vefatının ardından kurul üyelerinden Sibel Moralı başkanlığa seçilmişti. Ancak Sibel Moralı, Körfez’de Türköz İnşaat’ın sahiplerinden olan, Efe’nin sağlığında ona bayrak açıp karşı çalışmalar yaptıktan sonra 5 kişi ile yönetimden istifa eden Recep Öztürk ile ekip hareketi içerisindeydi ve tek hedef Recep Öztürk’ü seçimde oda başkanı yapmaktı. Fakat Sibel Moralı emanet aldığı koltuğu öyle bir doldurdu ki, bir kadının neler yapabileceğini kısa sürede gözler önüne serdi. En basit bir kıyaslamayla bile Moralı’nın başarısını anlamak mümkün.

Geçtiğimiz günlerde TOBB yetkililerin KTO’da yaptığı denetimlerin ardından Moralı, odayı akreditasyon ilerlemesinde “B” sınıfından “A” sınıfına çıkarmayı başardı. Böylelikle Kocaeli’nin en büyük odası olan Kocaeli Ticaret Odası’nı (KOTO) dahi geride bıraktı. Sadece bu mu? Sibel Moralı geldiği günden bu yana sayısız hizmetler ve yenilikler ve de şeffaflık getirdi. Üstelik tüm bunları Recep Öztürk’ün demokrasi kılıcı gibi üzerinde durmasına rağmen başardı ve TOBB başkanından da teşekkür aldı.

Ve sonra zaman geldi çattı. Şimdi Körfez’de herkes Sibel Moralı’nın ne yapacağını daha doğrusu yapması gerekeni yapmasını bekliyor. Fakat Moralı, verdiği sözü yemek istemiyor ve bu nedenle açıklamalarında “Recep bey aday olursa ben yokum” diyerek kendince bir duruş sergiliyor. Moralı hem verdiği söze sahip çıkıyor hem de Recep Öztürk’ü rakipsizmiş gibi öne çıkarıyor.

Ancak öte yandan Recep Öztürk, aynı nezaketi Sibel Moralı’ya göstermeyip, onu olmadık durumlara düşürüyor. Öztürk, Cuma günü Derince’de kendilerine ait düğün salonunda adaylığını açıklarken mevcut başkan Sibel Moralı’yı yanına oturttu. Moralı’ya söz dahi verilmeden kendi şovunu yaptı. Fakat daha sonra edindiğimiz bilgiye göre o toplantının asıl amacının, mevcut yöneticilerin ve meclis üyelerinin tekrar kendi komitelerinde aday olmak istediklerini deklare edecekleri bir toplantı imiş ve üyelere bu yönde mesaj verilmiş. Toplantı formatı böyleyken Recep Öztürk, bunu kendi adaylık açıklamasına çevirerek resmen Sibel Moralı’yı hafife alan bir görüntü verdi. Bu da ne Recep Öztürk’e ne de Sibel Moralı’ya yakışmadı. Sonuç olarak amacı üyeye hizmet etmek olan ve yarı resmi kurum statüsünde bulunan ticaret odaları, bir dostun bir dosta vefa sergileyecekleri yer değildir. Sibel Moralı, o karede bu şekilde hiç olmadı!

23 Eyl 2017 - 13:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

mine - "Verdiği sözü yemek istemiyor!"... GEÇİCİ olarak başkanlık teklif edildiğinde o sözü söylemesi dayatılmış olamaz mı? Sibel Hnm,akıllı ve çalışkandır. Anne- Eş-(Evlat-Komşu)Ev ve İŞ KADINI olarak da EN iyisidir. 20 yıldır tanırım.BAŞKANLIĞA adaylığını koymalı...öztürk bey vefa SAYGI göstermiyorsa; SAYGIyı da haketmiyordur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 13:51
01

Levent BAHADIR - Sibel hanımı öğrencilik yıllarından beri tanırım.Sözünün eri olduğunuda bilirim.Fakat hafife alınıcak bir hanımefendi olmadığınıda yeri geldiği zaman ispat eder.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 13:51


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler