Organ bağışında rekora gidiyoruz

Kocaeli, organ bağışı konusunda Türkiye genelinde büyük başarılara imza atıyor

Organ bağışında rekora gidiyoruz
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Kasım ayında kurum bazında Türkiye birincisi oldu. Kocaeli’deki her sağlık kurumunun yaptığı çalışmalarla İlimizi ilk sıralara taşıyan veriler neticesinde, Türkiye 2.’liğini de Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü aldı

Gebze Fatih Devlet Hastanesi organ bağışı konusunda gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar ile Kasım ayı istatistiklerine göre kurum bazında Türkiye 1.’si oldu. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli’nin sağlık yöneticileri ve Kamu Hastanelerinin Başhekimlerinin hazır bulunduğu toplantıda Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Gökhan Nalbant’a organ bağışı konusunda kurum bazında gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney gerçekleştirdiği konuşmasında “Gebze Fatih Devlet Hastanesi titiz ve yoğun çalışmaları sonucunda 642 gönüllü organ bağışı sayısı ile Kasım ayında kurum bazında Türkiye Birinciliğini kazandı. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. 2018 yılı boyunca ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde kasım ayı itibariyle 10.123 gönüllü organ bağışı alınarak yükselen bir ivme gösteren ilimiz Türkiye İkinciliğine yükseldi. Büyük İllere oranla Kocaeli nüfusu göz önüne alındığında kazandığımız bu başarının önemi ortaya çıkmaktadır. 2018 yılı içerisinde elde ettiğimiz başarılarımızın ekiplerimizin etkin ve özverili çalışmaları ile 2019 yılında da devam edeceğine inanıyorum” diyerek teşekkür belgesini takdim etti.

KOCAELİ’DE ORGAN BAĞIŞ ÇALIŞMALARI

Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla Kocaeli Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe sağlık müdürlükleri ve hastanelere 2018 yılı başında gönüllü bağış hedefi belirlenmişti. İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri organ bağışı birimleri, Kocaeli genelinde okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, görsel ve yazılı basın kullanılarak düzenli olarak bilgilendirme ve bağış stantlarının açılması gibi etkinlikler ve farkındalık çalışmaları yapıyor.

BİNLERCE KİŞİ ORGAN BEKLİYOR

Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybediyor. Bu maksatla organ bağışı konusunda yürütülen çalışmalar büyük önem taşıyor.

13 Ara 2018 - 19:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler