Ölüm teknesine binmek için kişi başı 2 bin dolar ödemişler!

Kandıra’da yaşan tekne faciasından kurtulanlar, o tekneye binmek için kişi başı 2 bin dolar ödediklerini söylediler.

Ölüm teknesine binmek için kişi başı 2 bin dolar ödemişler!
Ölüm teknesine binmek için kişi başı 2 bin dolar ödemişler!
Haber albümü için resme tıklayın

Kefken açıklarında yaşanan tekne faciasında kurtulan 40 kişiden 25'i  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra Cebeci sahilindeki kamp alanında barınıyor. 5 göçmenin Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde olduğu, 10 göçmenin hastanelerde tedavi altında ve bazılarının da hastalara refakatçi olduğu belirtildi. Konteyner evlerde kalan göçmenlere günde 3 öğün yemek veriliyor. Göçmenlerin aynı zamanda giysi, ayakkabı, iç çamaşırı gibi tüm ihtiyaçları karşılandı.

Tercüman aracılığıyla ifadesi alınan göçmenler arasında bulunan Ahmet isimli göçmenin 3 yaşındaki oğlu Muhammed ile birlikte yaklaşık 3 saat boyunca denizde yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Teknenin kaptanı Suriye uyruklu Ahmet'in ise Sakarya'nın Karasu İlçesi Melenağzı Mevkii'nde aldığı göçmenleri Romanya'ya götürme karşılığında kişi başı 2 bin dolara anlaştığı ifade edildi.

26 Eyl 2017 - 14:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mEMED ALİ. - Getirenlerden Allah razı olsun Suriyelilerimiz ülkemiz şartlarına çok çabuk intibak etti ve bir kısmı Yatırımcı ve iş adamı oldu bile en güzel örneği'de kaçak gemisinin kaptanı Suriyeli VATANDAŞIMIZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 14:10


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler