Öğretmen o kulüp için evini arabasını sattı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan beden eğitimi öğretmeni Ümmet Subaşı (47), kurduğu kürek kulübü için evini ve otomobilini sattı. Kulübündeki genç sporcularla 2017 yılından bu yana turnuvalara katılan Subaşı, amacının Avrupa ve dünyada Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi

Öğretmen o kulüp için evini arabasını sattı!
Öğretmen o kulüp için evini arabasını sattı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Beden eğitimi öğretmeni Ümmet Subaşı, 36 yılını verdiği kürek sporunda kendi kulübünü kurarak, yeni kürekçiler yetiştirmeye karar verdi. Subaşı, bu amaçla 2006 yılında Hereke Sümerspor Kürek Kulübü'nü kurdu. Ancak kulüp maddi imkansızlıklar yaşayınca evi ile otomobilini satmak zorunda kaldı.

2017 yılından bu yana öğrencileriyle turnuvalara katılarak, çeşitli başarılara imza atan Subaşı, "Bir dönem maddi imkansızlıklar yaşadık. Bir çok firmanın ve kurumun kapısını çaldık ancak elimiz boş döndük. Maddi durumumuzu biraz düzelttikten sonra turnuvalara katılmaya başladık, başarılar da beraberinde geldi. Amacımız Avrupa'da başarı sağlayacak sporcular yetiştirmek" dedi.

Kulübün kuruluş aşamasında büyük zorluklar çektiğini ifade eden Subaşı, şu anda 200'e yakın sporcuyla yollarına devam ettiklerini söyledi. Subaşı, şöyle konuştu:

"Kürek sporuyla yaklaşık 34 yıldır ilgileniyorum. 1985 yılında beni destekleyen birkaç arkadaşımla bu kulübü kurdum. Şu an geldiğimiz nokta iyi. Türkiye şampiyonu çıkaran sporcu anlamında baktığımızda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından en başarılı üçüncü kulüp olduk. Kulübümüzde 72 tane lisanslı aktif yarışan sporcumuz var. Bunun yanında hobi olarak gelen 30 kadar yetiştin sporcumuz var. Küçük yaşta sporcularımız da var. Onlara temel kürek eğitimi veriyoruz. Şu an itibariyle Sümerspor Kürek Kulübü'nde 200'e yakın sporcu sirkülasyonu var."

Ümmet Subaşı,konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kulübü kurarken maddi anlamda çok sıkıntılar çektik. Hiçbir yerden destek göremedik. Destek bulamadığımız için de çok zorluk yaşadık. O zorluk aşamasında kendi otomobilimi satmak zorunda kaldım, evimizi satmak zorunda kaldık. Çünkü maddi anlamda çok sıkıntılar yaşıyorduk, bir şekilde ayağa kalkmamız gerekiyordu. Amaçlarımızı, misyonumuzu gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Kürek sporu adına, kulübümüzü ayakta tutmak adına, önce kendimin ayakta kalması gerekiyordu. Bu işlemleri yaptık, kendimize gelmeye çalıştık. Bir cıvatamız, bir vidamız yokken bu işe başladık. Çizgilerimizden ayrılmamaya çalışıyoruz, bu seneki hedefimiz geçen yıl aldığımız şampiyonluk kupasını ikiye hatta üçe çıkarmak. Sürekli çalışıyoruz, sporcularımız hatta aileleri buna inanmış durumda. İnşallah kürek sporuna çok daha başarılı sporcular yetiştireceğiz."

20 Nis 2019 - 11:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

İsmail kahveci - Tebrik ederim hocam okul yıllarımızı çok özledim sizin öğrenciniz olduğunuz için çok mutluyum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 11:08
01

Yanındayız - Helal olsun...Bir taraftan da boş boş şeylere harcanan peşkeş çekilen paralar kaynaklar varken böyle uluslar arası müsabakalara giren katılan veya hazırlanan insanlara devlet ve hükümet destek olmuyor ona üzülüyorum.Şu zihniyeti değiştirin artık.Bireysel kişisel düşünmeyi bırakıp da toplumu milleti ayırmadan bir bütün halinde görüp öyle işler yapın.Yurt dışında ali veli diye bir şey yok.Türkiye var türkler var.Temsil eden başarı için çalışan bunun gibi sporcuları desteklesin önünü açsın devleti yönetenler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 11:08


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler