Öğrenciler de memnun aileler de

Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte Başiskele Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde de eğitimlere ara verildi. Hafta sonu öğrencilerin yerine veliler sınıflara gelerek çocuklarının durumları hakkında bilgilendirildi

Öğrenciler de memnun aileler de
Öğrenciler de memnun aileler de
+1
Haber albümü için resme tıklayın

3 Şubat’a kadar eğitime ara verilen ve 215 öğrencisi bulunan Başiskele Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde velilere yönelik düzenlenen toplantıda öğrencilerinin durumları konusunda bilgiler aktarıldı. Bilim, Teknoloji, Deney ve Eğitim Merkezi’nde yeteneklerine göre sınıflandırılan öğrenciler ilk dönemde 5 temel ve 7 seçmeli branşta ders gördü. Öğrencilerin durumları ile ilgili değerlendirme toplantısı için okulda bulunan öğrenci velileri çocuklarındaki değişim ve gelişimlerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek bu kurumu Başiskele ve Kocaeli’ye kazandıran Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a teşekkür ettiler.

velisi Nazım Çolak “Böyle bir yer açıldığı için çok mutluyuz. 4 ay gibi kısa bir sürede oğlum Emir’de olmadığı kadar farklı şeyler görmeye başladık. Oğlum elektrik, elektronik olarak mekatronik atölyeyi seçmeli ders olarak aldı. Benim hiç bilmediğim konularda bana yardımcı oluyor. Şu anda okul ikincisi oldu, okulunu ve Başiskele’yi temsil etmek için de ayrıca bir yarışmaya katılacak. Üniversitemiz çocuğumuzun başarısına başarı kattı” dedi.

Hafta sonları Sakarya’dan oğlunu getiren Aydın Genç ise “Çocuğumuzun geleceği söz konusu olunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, oğlumuzla buraya severek geliyoruz. Bu projeyi hayata geçiren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İzmitt’ten gelen Arzu Akyol ise “Buranın açılmasını inşaat halinden beri bekleyenlerden birisiyim. Eğitim alacağımız Kocaeli’de üstün zekâlı öğrencilerin eğitim alacağı bir yer yoktu. Bu büyük bir eksiklikti. Bende çocuğumun değişiminden son derece mutluyum. Benim çocuğumun halinden anlayan, kendisi gibi düşünen, kendisi gibi konuşan hem öğretmenleri, hem de arkadaşları var. Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Serdar Mahallesi’nde ikamet eden Remzi Güllü ise sınıf öğretmeninin yönlendirmesi ile Başiskele Çocuk Üniversitesi’ne geldiklerini ve kızının özgüveninin arttığını belirtti.

Değirmendere’den çocuğunu getiren Gamze Çalışkan “ Burayı bir arkadaşım önerdi geldik görüştük ve eğitime uygun olduğunu öğrenince başladık. Çocuğumuz keyif alarak geliyor. Okul hayatında dersleri gayet iyi, hep artı bir şeyler istiyordu ve burası ona büyük artılar kattı. Buradan keyifle ayrılıyor daha arabada giderken yaptıklarını bize anlatıyor. Motive olmuş bir şekilde çıkıyor. Biz istiyoruz ki bu çocuk üniversitesi onun üniversite yıllarına kadar sürsün”. dedi.

23 Oca 2018 - 15:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler