O proje için önemli tarih…

Karayolları, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’ni birbirine bağlayacak 42,8 kilometre uzunluğundaki yeni bir yol için düğmeye bastı. Projenin ÇED toplantısı 6 Aralık’ta yapılacak

O proje için  önemli tarih…
Haber albümü için resme tıklayın

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Ağva-Kandıra-Kaynarca Devlet Yolu projesi start aldı. Projenin ÇED süreci başladı. Şile ilçesi Hatipler Mahallesi - Çakallar Düzü mevkiini kapsayan proje 3 milyon 250 bin TL yatırımla inşa edilecek. İstanbul Şile Bucaklı Mahallesi civarından başlayarak Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Kanatlar Mahallesi sınırlarında sona erecek olan Ağva-Kandıra-Kaynarca yolu projesi mevcut yoldan daha yüksek standartlarda inşa edilecek.

STANDARDI YÜKSEK

42 bin 821 metre uzunluğundaki yolun yaklaşık olarak Km:84+500-87+800 arası İstanbul sınırlarında, Km:87+800-12 0+250 arası Kocaeli sınırlarında, Km:120+250-127+183 arası ise Sakarya sınırlarında kalıyor. Yeni yapılması planlanan Ağva Kandıra Kaynarca yolu ile yatay ve düşey standardı düşük olan mevcut yol yerine daha etkin, hızlı, standartları yüksek bir yol yapılacak. Ağva Kandıra Kaynarca yolu güzergahı şöyle olacak; Yol, İstanbul İli Şile İlçesi, Bucaklı ve Çelebi Mahallesi’nden başlıyor, Kocaeli Kandıra’dajş Avdan, Beylerbeyi, Çerçili, Erikli, Safalı, Orhan, Akdurak, Süllü, Balcı, Akbal ve Kanatlar mahallelerinden geçerek Sakarya’nın Kaynarca İlçesi’ne bağlı Gaziler, Şeyhtımarı, Güven ve Merkez Mahallelerinden geçerek son buluyor.

KAYMAKAMLIKTA…

Yapılması planlanan proje, iki gidiş iki geliş olmak üzere 2x2 şeritli olarak planlanıyor. Proje kapsamında; 1 adet viyadük, 14 adet kavşak, 2 adet tünel, 27 adet köprü ve 57 adet menfez yapılacak. Şerit genişlikleri 3,5 metre, banket genişliği ise 2,5 metre olmak üzere toplam platform genişliği 25 metre olarak projelendirilen Ağva Kandıra Kaynarca yolunun toplam güzergâh uzunluğu 42.821 metre. Proje için ÇED toplantısı 6 Aralık’ta yapılacak. Kandıra Kaymakamlığı’nda zemin katta saat 10.00’da gerçekleştirilecek toplantıda T.c. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları bilgilendirecek.

24 Kas 2017 - 11:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler