O gazeteci, Ömer Polat’ı, CİMER’e şikâyet edecek!

İlimizdeki basını dizayn etmeye çalışan ve yıllardır önemli ölçüde de başarılı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat, hakkaniyetsiz bir şekilde reklam dağıttığı iddiası ile Gazeteci Yüksel Ercan tarafından CİMER’e şikayet edilecek

O gazeteci, Ömer Polat’ı, CİMER’e şikâyet edecek!
Haber albümü için resme tıklayın

Gazeteler halk adına kamu kurumlarını denetler. Yaptığı görev bu nedenle çok önemlidir. Gazeteleri ayakta tutan ise reklamdır. Basılı gazeteler, yasal süreci bekledikten sonra resmi ilan almaya hak kazanır, devletten pay alır; basılı olmayan gazetelerin ise tek gelir kaynağı kurum, kuruluş ve özel teşebbüslerin verdiği ilanlardır. Gazetecilik faaliyetinin tarafsız ve özgür bir şekilde yürütülebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının reklamlarının hakkaniyet gözetilerek pay edilmesi gerekir ya da bu kurum ve kuruluşlarının dışında özel teşebbüslerin reklamlarıyla ayakta duracak bir güç gerekir. O gücü sağlayamayan, kamu kurum ve kuruluşlarının ilanlarına mecburdur. Bu mecburiyet de hakkaniyet gözetmeyen ellerde basın ve yayın kuruluşlarının kamuyu denetleme görevini ortadan kaldırır. Mesela bir kurum hakkında eleştirel bir haber yapan, bu kurumların yanlışlarını ortaya koyan gazeteler, o kuruluşların yetkilileri tarafından reklam ambargosuna uğruyor ise bu desteği almadan ayakta duramayan basın yayın kuruluşları, bir zaman sonra eleştiri özgürlüğünü yitirir, yandaşlaşmaya başlar. Hatta arpanın miktarı arttırılırsa yandaşlık artık gazeteciliğin önüne çoktan geçmiştir. İdeolojiler, senin benim vergilerimden kesilen reklam payı ile satın alınmıştır çoktan.

Kocaeli, yerel basını güçlü olan sayılı illerden biri idi bir zamanlar. Basın özgürdü, tarafsızdı. Mesela belediyelerden gelen bir reklamın olduğu gazete sayfasında aynı zamanda belediyeyi eleştiren bir haber yer alırdı. Zaman ilerledikçe, güç dengeleri değiştikçe, Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de yandaşlaşma başladı. Büyük gazeteler sermayenin elinde ideoloji değiştirdi, yeni kurulan irili ufaklı gazeteler ise reklam pastasından pay alıp ayakta durmak için ideolojilerinden saptı. İşte bu sapmalarda baş aktör olduğu söylenir Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat’ın. Büyük küçük tüm gazeteleri kontrol altında tutan, milletin vergisinden dilediği basın yayın kuruluşuna pay veren, dilediğine vermeyen Polat, bu kez aleni bir tepkinin karşısında buldu kendini. Meslektaşımız Yüksel Ercan, defalarca görüşmelerine rağmen gazetelerine belediyenin reklamlarının verilmediğini belirterek Ömer Polat ve Basın Yayın Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz’a ateş püskürdü. Ercan, iki ismi CİMER’e şikayet edeceğini aktardı. Ercan, “Önümüzdeki günlerde bu ikiliden reklam ve ilanların nasıl dağıtıldığı ile ilgili bilgi isteyeceğiz, sonrasına bilgi edinme hakkımız doğrultusunda CİMER'e yazacağız ve bu keyfiliğin neden yapıldığını öğrenmeye çalışacağız” dedi.

Yüksel Ercan, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı paylaşımda, noktası virgülüne şu ifadeleri kullandı:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Danışman Ömer Polat ile Basın Yayın Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz yönetimindeki birim sahibi olduğumuz yayın Kuruluşlarına günde yüzlerce haber gönderirken ve biz bu haberleri www.dokuzhaber.com/www.kocaelioncu.com/www.yenigebze.com

haber portallarında kamu adına anında yayınlarken Beyefendiler bizi ciddiye alıyor, ancak bu iki Beyefendi sıra ilan yada Reklamlara geldiğinde sanki para ceplerinden çıkıyormuşçasına işlerine gelenlere istedikleri gibi ilan reklam göndertiyor, Bizi ciddiye almıyorlar.

Her İki beyefendi ile konu ile ilgili olarak kaç kez görüştüğümüzü onlarında kaç kez ‘Bakacağız’ dediklerini unuttuk.

Biz ciddi insanlarız, işimizi de aynı ciddiyetle yapıyoruz, Sahibi olduğumuz yayın kuruluşları vasıtası ile Devlete vergi ödüyoruz, abonesi olduğumuz Ajanslara para KDV ödüyoruz, elektrik ödüyoruz-su ödüyoruz vs.vs..

Kocaeli Büyükşehir hepimizin, orada görev yapanların keyfi davranmak gibi bir hakları yok, bu zamana kadar bize Kocaeli Büyükşehir bakmadı, bundan sonra da bakmayacak ancak suyun başında görev yapanlarında hakkaniyetli bir şekilde davranmasını beklemek bizim en tabii hakkımız.

Önümüzdeki günlerde bu ikiliden reklam ve ilanların nasıl dağıtıldığı ile ilgili bilgi isteyeceğiz, sonrasına Bilgi edinme hakkımız doğrultusunda CİMER'e yazacağız ve bu keyfiliğin neden yapıldığını öğrenmeye çalışacağız.

Biz işimizi 30 yıldır en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz, bu süre zarfında kimsenin de kalbini kırmadık ancak bu iyi niyetimizin suiistimal edilmesine de asla rıza göstermeyiz.

Hak var Hukuk var.”

 

06 Ağu 2018 - 09:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Zülküf - Kocaelinde kalmadıki tarafsız basın birlik olunsa kimse paraya tav olmasaydı basın değil o şahıslar pes edip susan olacaktı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 09:57


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler