O bina yenilendi!

Kandıra’ya bağlı Deli Veli Köyü’nde yer alan sağlık ocağının içler acısı halini haberleştirmiştik. Haberimiz sonrasında müdürlük harekete geçti, metruk bina onarıldı

O bina  yenilendi!
O bina  yenilendi!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

2009 yılında çıkarılan yasa ile birlikte köyler tüzel kişiliklerini kaybetti ve hepsi birer ‘mahalle’ oldu. O köylerden gözden uzak olanları adeta unutuldu ve kaderine terk edildi. Bir başına kalan köylerden biri de Kandıra Deliveli Köyü idi… Deliveli köyünde önceki dönemde “sağlık ocağı” olarak kullanılan bir bina vardı. Zaman içerisinde bina terk edildi, üst katları harabeye döndü ancak sağlık ocağı orada kaldı. Dökülen binada hiçbir tadilat çalışması yapılmazken zamanla binada görev yapan doktor ve hemşirelerde başka yerler tayin edildi.

Bir süre kapısı kapalı kalan sağlık ocağına haziran ayında bir ebe atandı. Kandıra’nın köklü köylerinden olan Deliveli köyünde bugünlerde sağlık ocağının kapısı açık ancak içeride sadece bir ebe vardı. Yıkıldı yıkılacak durumda, virane bir binada hizmet vermek için çabalayan sağlık ocağıyla ilgili köylülerin sıkıntısını gazetemizde dile getirdik.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri haberimiz sonrasında harekete geçti. Müdürlük mevcut binayı onardı. Boyanan ve modern bir görünüme sahip olan binada önümüzdeki dönem yeni personellerin görevlendirileceği öğrenildi.

20 Kas 2017 - 21:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler