O başkan kentini betona boğdu..!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 1999 yılından bu yana İstanbul’da kenti yönetiyor. Topbaş’tan önce yeşil alanların bulunduğu İstanbul’da şimdi dört bir yan beton. İnsanlar ağaçları mikroskopla arıyor…

O başkan kentini  betona boğdu..!
O başkan kentini  betona boğdu..!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinin Altıparmak köyünde dünyaya geldi. Topbaş, ailesiyle birlikte üç aylıkken İstanbul’a geldi.

Topbaş orta öğrenimine Işık Lisesi’nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.

ERDOĞAN’IN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Topbaş uzun yıllar serbest mimar olarak çalıştı. 1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarında görev aldı.

Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1966’DA BAKIRKÖY’DEN SEÇİLEMEDİ

1996 yerel ara seçimlerinde Refah Partisi’nden Bakırköy Belediye Başkanlığı’na aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’den Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Topbaş daha sonra yapılan 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti’den İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı’na seçildi.

Kadir Topbaş 2007’den itibaren Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın eş başkanıdır. Topbaş aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı başkan yardımcılığını, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu üyeliğini, Tarih ve Çevre Vakfı (TAÇ Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliğini yürütüyordu.

Topbaş, 2010 yılında üç yıllığına, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) dönem başkanlığına seçildi

Kaynak: Gazete Duvar

ÖNCE

SONRA

25 Eyl 2017 - 17:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İstanbullu - Hiçbir zaman belediye başkanı olmadı dikta yönetimin başkanı iyi insandır ama akp ye rant başkanı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 17:32


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler