O araçlar trafikten men edilecek!

Abart egzoz takan, polislerin uyarmasına rağmen takmaya devam eden araç sahiplerine ceza geliyor. Binlerce araç trafikten men edilebilir

Kocaeli Valiliği abart egzozlarla ilgili artan şikayetler sonrasında bir genelge yayınladı. Valilik artık abart egzoz kullanımıyla ilgili denetimleri sıklaştıracak. O genelge şöyle; “Standart dışı(abart) egzoz kullanımı ve çevreye verdiği rahatsızlıkla ilgili vatandaşlarımızdan sürekli şikâyetler gelmekte olup; konuyla ilgili kesin çözüme ulaşılması için yoğun ve etkin bir şekilde trafik denetimlerinin yapılmasının, gerekli müeyyidelerin uygulanmasının gerektiği anlaşılmıştır.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanun 30/1-b maddesinde; çevredekileri rahatsız edecek duman veya gürültü çıkaran araçların kullanılması yasaklanıp, söz konusu fiili işleyenlerin araçlarının trafikten men edilerek, idari para cezasının düzenlenmesi hükmü yer almaktadır.

Bu kapsam ve doğrultuda; trafik denetimlerinin artırılmak suretiyle, standart dışı(abart) egzoz takarak araç kullanımın tespitinde, araç sürücüleri hakkında gerekli cezai işlemler düzenlenip, araç sahibine eksikliğini gidermesi için 2918 Sayılı KTKY 125’inci maddesi gereği (3) gün süreli izin verilecektir. 

Geçici süreli izin verilen araçların, tescil plakaları ilgili trafik birimlerince PTS(Plaka tanıma sistemi) kaydı yapılarak, (3) günlük süre sonunda eksikliğini gidermeden, karayolunda seyir ettiği tespit edilenler hakkında gerekli cezai-men işlemleri düzenlenecektir.

Standart dışı(abart) egzoz takarak araç kullanımına ilişkin 1. defada yapılan işlemin ve söz konusu eksikliğin giderilmesinden sonrasındaki (3) ay süre içerisinde; aynı araca tekrar abart egzoz takılmak suretiyle, 2918 Sayılı KTK’nın 30/1-b maddesinin ihlal edilmesi halinde; izin süresi verilmeden trafikten men işlemleri yapılacaktır.”

21 Kas 2017 - 10:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ümit - çok iyi olur. aynı zamanda egzozlarından inanılmaz gürültü çıkaran motorsikletlere de bu şekilde bir çare gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler