Nevzat Doğan'dan giderayak büyük KIYAK!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, giderayak tepki çeken işe alımlar ve atamalar yapıyor. Doğan’ın 23 kişiyi sözleşmeli memur yaptığı, bunlardan 15’inin daha 1 yıl görev süresini doldurmadığı, 15 kişiden 6-7’sinin ise 1 aydan az bir süre çalışmasına rağmen sözleşmeli memur olduğu öğrenildi. Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev’in oğlunu da işe aldıktan 4-5 gün sonra sözleşmeli memur yaptı

Nevzat Doğan'dan giderayak büyük KIYAK!
Nevzat Doğan'dan giderayak büyük KIYAK!
Haber albümü için resme tıklayın

Adında “Adalet” ve “Kalkınma” ifadesini barındıran bir partinin mensubu olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, giderayak partisinin adıyla çelişen hareketlere imza atmaya devam ediyor. 31 Mart’ta başkanlık koltuğunu, seçimi kazanacak isme devredecek olan Doğan, yıllar yılı yok norm kadro, yok bilmem ne diyerek, belediyeye yıllarını adayan, emek harcayan personele kadro vermedi. Taşeron yasası ile birlikte sözde kadro alan personel, kadrolularla aynı şartlara ulaşamamışken Doğan, görev süresinin dolmasına sayılı günler kala, 23 kişiyi sözleşmeli memur yaptırdı, başka belediyelerden de hukuku olan isimlerin ricası ile bazı şahısları, belediyeye transfer ettirdi. Hal böyle olunca da 9-10 yıldır kadro bekleyen, sözleşmeli memurluk bekleyen, pek çoğu da AKP’li olan personel, avcunu yaladı.

23 SÖZLEŞMELİ MEMUR

Daha önce yazmıştık, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in kayınbiraderi ile Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yeğeni Emrah Çoban’ın İzmit Belediyesine transferinin sağlandığını. Bunlara ek olarak 23 kişiden 15’inin görev süresinin daha 1 yıl olmadığı, bu 15 kişiden 6-7’sinin de görevde 1 ay bile durmadan sözleşmeli memur yapıldığı dile getirildi. Asıl tepki çeken olay ise bu 23 kişi arasında İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Örgev’in oğlunun da bulunması. Alınan bilgilere göre Mehmet Örgev’in oğlu geçtiğimiz hafta Mali Hizmetler Müdürlüğünde göreve başladı ve 4-5 gün içinde ekonomist kadrosundan sözleşmeli memur yapıldı.

OĞLUNU MEMUR YAPTIRDI

Gazetemize ulaşan bir belediye personeli, “9-10 yıldır belediyede görev yapıyorum, kadro sırası, sözleşmeli memurluk sırası bize geldi derken bir bakıyoruz Gümüşhanelilerden, oradan buradan 23 şahıs işe alınıyor ve sonrasında kısa sürede sözleşmeli memur yapılıyor. Bizlere kadro vermeyenler, yerlerimizi başka isimlerle dolduruyor. Daha 1 yılı doldurmamış 15 kişi var ve bunlardan 6-7’si işe gireli 1 ay olmadı. Özellikle Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev’in oğlu Muhammet Şamil, gözümüzün içine sokulurcasına pazartesi işe başlatılıp cuma günü sözleşmeli memur yapılması bardağı taşıran son damla oldu. Hani Büyükşehir’e, İSU’ya alınsa bu şahsın oğlu, o kadar dikkat çekmez, kimse anlamaz, bir şey demez ama İzmit Belediyesinde başkan yardımcısı olup oğlunu işe aldırıyor ve sonra da herkesin gözü önünde memur yapıyor. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

DR. MEHMET ÖRGEV KİMDİR?

1965 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde doğdu. Akyazı Lisesi’nde okudu. Lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde, doktorasını Sakarya Üniversitesi’nde tamamladı. Bir süre Kültür Bakanlığı taşra teşkilatında görev yaptıktan sonra (1989-1993), Sırasıyla Sakarya Üniversitesi (1993-2001), Kocaeli Üniversitesi (2001-2013) ve Akdeniz Üniversitesi’nde (2013-2014) görev yaptı. Uzun sayılabilecek öğretim üyeliği döneminde değişik akademik ve idari görevler üstlendi. Temmuz 2014’ten bu yana İzmit Belediyesi’nde görev yapmaktadır.

07 Mar 2019 - 10:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

22

Kamil güçbela - Allah belasını versin.İnsanlar hakkını helal etmesin.Defolup gitsinker

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
21

Belediyeci - Belediyenin memur sürgünlerinin baş mimarı bu konuda çok bilgili

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
20

mbzyılmaz - vermeyin lan bunlara oy ,hakkımı helal etmiyorum lan sana nevzat sokakta yürüyemiycen.insan içine nasıl çıkıcan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
19

Ömer - Türkiyeyi Milleti soyan akpyi çok güzel tarif ettiniz tebrik ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
18

Yeter - Hakkım haram zıkkım olsun. Kpss ile bir kişi alınır açıktan alma ile doldurursunuz belediyeyi hepte yandaşlarınız. Ben üniversite birincisi oldum yüzüme bakmadınız size başarılı değil yandaş lazım. Böyle ülke gelişmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
17

Ak - Gelde simdi bunlara oy ver Allah korusun.Bunun vebali vardir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
16

Ömer - Türkiyeyi Milleti soyan akpyi çok güzel tarif ettiniz tebrik ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
15

Cumhuriyet - Bu ülkede atanamadığı için intihar eden insanların kemikleri bir kez daha sızlamıştır heralde.Bu nevzat denilen insansı takiyyeci ve ikiyüzlü olduğunu bir kez daha ispatladı.Bunlarda;haram,hak yeme,iltimas hastalık olmuştur artık tedavisi yok.O atanamayıp intihar edenlerin ruhları her gece siz uyurken gelip yüzünüze tükürsün ki onada yarabbi şükür dersiniz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
13

Cunhur - Millet oy verir belediye başkani olurlar...
Sonra lise mezunu baranin yegenine kıyak atama yaparlar...
İnsanlar 30 sene alın teriyle calışırlar sınav açmayıp şef olmalarinın yolu kapatırlar.
Baranın yegeni Emrah çoban müdür yapılır.
Böyle adalet olmaz olsun.
Tüyü bitmemiş yetimin hakkına girenlere yetimin ve milletin hakkı haram zıkkım olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
12

Lale Bakçı - Rabbim belaların ve gazapların en büyüğünü yaşatsın size de sizin torpillilerinize de. Amin...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
11

khkrm - doğan kıyak yapar tabi örgeve personelin tüm özlük hakkına tecavüz ederek yarana belediye başkan yrd. kim sevmez ki doğan sevmesin yada kıyak yapmasın.
örgev ahirtte de iki ekim yakandadır bilesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
10

Recep Tayyip - Bu kadarinada pes , O Başkan yardımcısına bizim kardeşimizden biri maaşlarda artış olurmu diye sormus zamaninda . Verdigi cevap ise işinize gelirse çalisirsiniz.Yazik olmus yıllardır verdikleri emeklere . Ne güzel dünya gençler yıllarca üç kuruşa çalışsın ve alım umudu yasasin.Ama Başkan yardımcısının oğlu ve yiğenleri elini kolunu sallayarak gelir gelmez Memur olsunlar. Anladigim kadarıyla ya Gümüşhaneli ya 42 evlerli yada baskan oglu olmadan memur olunmuyor( eğitim yada liyakatmi salla istersen düz lise mezunu ol ).Beyler gemi batiyor haberiniz olsun , Allahinizdan bulun hak yiyenler. Ak partiye her secimde oy vermis biri olarak ,Bu kadar genç arkadaşın hakkına giren yada göz yuman bir partiye artık ben cocuklarimdan oy yok. Hayatimda ilk sayenizde sol a oy verecegim. Kendinizle iftihar edin,zira bu başarı Hak yolunda gidiyorum diyip Hak yiyen yada göz yumanlar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
09

Black26 - Yıllardır böyle idi ki daha temeli bile olmayan şehir hastanesine bile alınan bir sürü personel var nasıl olur soru verin hele başkan denen bu adama !...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
08

Ahmet kasımoğlu - 4 yıllık okul mezunu yanında birkaç diplomaya sahip branşında çalışırken 2 yıllık açık öğretim mezunu başka branştan kıdemsiz başkan yeğeni kadroya alnında. Liyakat kişilere görev verildi. Hakkı tanımayan adalete uzak anlayış izmit Belediyesinden uzaklaştırılmalıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
07

D - Büyük ihtimal le bu ve buna benzer işe alımlar Kocaeli genelinde bütün belediyelerde vardır çünkü çoğu değiştirileceğini düşünmüyordu bazı yarın işlerini yolu olan işleri nasıl çözecekler şuan tek dertleri seçimden sonra ya kalan akçeli işlerinin paraları nasıl geçicek ellerine haram zedeler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
06

vatandaş - il sağlık müdürü dr şenol ergüney bu müdürü izmite getirdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
05

Ufuk - Oğlumu dahi belediyeye sokmak istemem,belediyeler iktidar partisi golgesinde kalmis, yarin oburgun baska partiler geldiğinde kisilerin sürgün edildiği bir ortam, kendi evladima dahi reva gormuyorum diyen Mehmet Orgev'e bu hareketler yakisti mi? Bal tutan parmağını yaliyor. Yeni mezun olmuş, belkide henüz olmamis oğluna yeni görevi hayir getirirmi bilmem... ama aldığınız ahlar, hakkina girdiğiniz her canin hesabını elbet bu tarafta olmazsa öbür tarafta vereceksiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
04

Kürşat - Çalışanın hakkından gelen başkan yardımcısı bu kişi. Ondan fazla yıldır kadro bekleyen kişiler dururken siyasi atamalarla sözleşmeli personel atadı. Müdürlerine kadro verdi ki pislikleri saçılmasın. Tanı bunları....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
03

Abdullah - Akparti il ilçe uyurmu? Görmüyor mu olanları bizim evlatlarımız kusturuldu.Daha da kötüsü bu Subel başkana seçim öncesi arkadan bıçaklamak degilmidir.İzmitte seçim bicak sırtıyken bırakın kararsizlarin oyunu almak kendi ôz evlatlardan oy alinmayacak durum oluştu..Benden kucuk bir uyari İzmit elden giderse Reis Yıkar burayı taş üstünde tas baş üstünde baş kalmaz.Acilen yapilan yanlislardan dönülmeli .Ben yaptim oldu diyen bir Belediye baskanin egosu altinda seçim kaybetmeyelim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11
01

Lale - Bizim hakkımız olanı vermeyip bu hakları kim yakınlarına veriyorsa Allah belasını versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 10:11


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler