Minibüsçüler kararını verdi!

Geçtiğimiz haftalarda ortak havuz sisteminden çıkarak bireysel sisteme geçen 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, ortak havuz sistemine yeniden dönüp dönmemek üzere oylama yaptı. Oylama sonucuna göre 251 oyla havuz sistemine geri dönüldü

Minibüsçüler kararını verdi!
Minibüsçüler kararını verdi!
Haber albümü için resme tıklayın

5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi, 2 hafta önce ortak havuz sisteminden çıkmıştı. Ancak bireysel kazanç sistemine dönen kooperatifte sorunlar çıktı. Bireysel kazanç sistemine geçtikten sonra yeterli kazanç sağlanmadığını düşünen şoförler yeniden ortak havuz sistemine geçmek istedi. 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri konuyla ilgili oylama kararı aldı. Minibüsçülerin sisteme karar vermesi amacıyla toplantı düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir’in yanı sıra Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda minibüs şoförü katılım gösterdi.

2 hafta öncesinde çıkılan ortak havuz sistemine dönmek ya da bireysel sistemde kalmak üzere kooperatife üye olan minibüs şoförlerinin katılımıyla oylama yapıldı. 520 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu oylamada kapalı usül oylama yöntemi kullanıldı. 318 kişinin oy kullandığı oylama sonucunda 251oy ile ortak havuz sistemine geri dönüldü. 67 kişi ise bireysel sistemde kalmak yönünde oy kullandı. Sonuçlara göre 2 hafta önce ortak havuz sisteminden çıkan 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi ortak havuz sistemine geri döndü.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 5 No’lu İzmit Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Lokman Aydemir, “Otogar ve Yahya Kaptan bölgesine ring hat oluşturmaya çalışıyoruz. Tramvay hattı üzerindeki arabalar boş geçiyor. Biz havuzdan çıkalı 2 haftalık süreç oldu. Geçen hafta 3 bin 500 seviyesinde yolcu artışı oldu. Bu haftayı da kattığımızda 5 b in civarı artış oldu. Umuttepe’de öğrenci yokken durumu görelim, Umuttepe’de öğrenci varken görelim demiştik. Umuttepe bir hafta geç açıldığı için öğrenci varken göremedik durumu. Onu önümüzdeki hafta göreceğiz. Bireysel kazançlarımıza bakacağız” diye belirtti.

Aydemir’in ardından kürsüye çıkan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Sonuçta burada alınan bir karar var. Şu bir gerçek ki; ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olursak daha ileriye çıkarırız. Bu sisteme 2012 yılında girdik. Biz bu sisteme bedeller ödeyerek girdik. 2 can verdik. Bu teşkilatlarda 2 insan öldü. 2012 yılında bu sisteme girdik ama bireysel olsun istedik. Havuz sisteminde adam yolcu almıyor, saatinden önce gidiyor, arabasını temizlemiyor ve hak yiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Kurt, “Bireysele geçildiğinde yolda yolcu kalmadığını gördük. Bireyselde beraber oturup yemek yiyen arkadaşların kavga ettiklerini de gördük. Havuzun hantallığıyla bu hale geldik biz. Havuzla alakalı radikal kararlar alınması lazım. Eğer havuz olmazsa bireysele dönelim. Önemli olan pastayı kimin az çok yediği değil, pastayı nasıl büyüttüğümüz. 520 ortaklı bir şirket düşünün. Sermayesi de 600 bin TL. Bu işlerden anlayanlar var. Gidip, konuşup sistemde düzenlemeler yapalım” ifadelerini kullandı.

15 Şub 2019 - 21:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

ali yardımcı - 23 nolu umuttepe seferi yapan arabalarınıza şoför olarak ayakkabı yada çoraplarınızı koysanız daha verimli olur. sınava geç kalacam diyen öğrencilere inat daha da yavaşladı. tam 1 saatte ama 1 saatte kampüse varamadı. yazık değil mi o çocuklara 1 yıllık emeği ile oynadı. Allah sizi bildiği gibi yapsın. inşAllah her sokağa raylı sistem gider. bakın ilçe yada mahalle demiyorum her sokağa giderde aç kalırsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 21:24
02

izmit - Bundan sonra başınıza gelecek her şeyi hak ettiğinizi ilan etmişsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 21:24
01

Çoşkun - bundan sonra yok paramızı alamıyoz, yok arabaya tamir bakım yaptıramıyoz yedek parça alamıyoz diye ağlamak yok. büyükşehir havuzda toplanan paraları hamuduyla götürüyo, yandaşlarına peşkeş çekiyo, araç sahiplerine birkaç lira atıyo arpalık. bundan sonra şuydu buydu diye ağlamak yok. ilerde çok ağlıycanız ama duyan olmıycak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 21:24


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler