Minibüsçüler başkanlarını seçiyor... İşte listeler!

S.S. 5’Nolu İzmit Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Mevlana Kültür Merkezi’nde yeni başkanlarını seçmek için oy kullanmaya başladı

Minibüsçüler başkanlarını seçiyor...  İşte listeler!
Minibüsçüler başkanlarını seçiyor...  İşte listeler!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

S.S. 5’Nolu İzmit Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olağan kongresi bugün yapıldı. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede adaylar, yeni başkanlarını seçmek için oy vermeye başladı.

ÜÇ ADAY YARIŞTI

S.S. 5’Nolu İzmit Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olağan kongresi bugün yapıldı. Mevlana Kültür merkezi’nde yapılan kongrede mevcut başkan Lokman Aydemir ile beraber toplam üç aday yarıştı. Kongrenin divan başkanlığını Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt gerçekleştirdi.

 “CİDDİ SIKITILARIMIZ VAR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kurt, “Bu kooperatif, Kocaeli’nin ana kooperatifidir. Ciddi sıkıntılarımız var. Buraya aday olmamız kolay değil. Ben sizden şunu istiyorum, biz aynı geminin içindeyiz. Burada 3 aday var. Bu aday arkadaşlarımız hepimizin kardeşi. Kazanan biz değil, 5 nolu kooperatif olacak. O yüzden kim kazanırsa onun peşinden gideceğiz. Bu birlik ve beraberliğimizi dışarıya yansıtırsak üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BORÇ KRİZİ YAŞANDI

Gündem maddelerinin görüşüldüğü kongrede, gelir ve gider raporları oylamaya sunulduğu sırada, üyeler tepki gösterdi. Gelirin 2 milyon olduğu kooperatifin 570 bin 670 lira borcu çıktı. Bu borcun nasıl ödeneceği konusunda üyeler tepki gösterdi. Kooperatif Başkanı Lokman Aydemir ise yaptığı açıklamada, "Personel gideri 115 bin, 9 yöneticinin maaşı 18 bin lira. 150 bini çalışan ve yöneticilere veriyoruz. Art niyet yok, yanlış anlaşılma var. Biz kimsenin 1 kuruşuna dokunmadık. Gelir gider faturası veririz. Bakarsınız kooperatifimiz için yapılmadıysa o zaman konuşuruz" ifadelerine yer verdi. Kısa süreli tartışmanın ardından rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

ŞOFÖR YOLCU YERİNE KART BASMAZSA 10 KAT CEZA

Dikkat çeken bir diğer gündem maddesi ise, kent kartı olmayan yolcular için kart basımı oldu. Eğer araca binen yolcunun kent kart bakiyesi yoksa şoför ücret karşılığı yolcu yerine kart basabilecek. Kart basımı yapmayıp ücret alan şoföre ise 10 katı para cezası verilecek. Bu dikkat çeken gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

“OYLARINIZA TALİBİM”

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonunda, genel kurul başkanlığı için adaylara tek tek söz hakkı verildi. İlk olarak söz alan mevcut başkan Lokman Aydemir, “Ben 3 yıldır görev yapıyorum, ne istediniz ise ondan yaptım. Sıkı denetim olacak. Sizin oylarınıza talibim. Sandıktan kim çıkarsa çıksın tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SABAHA KADAR KONUŞSAK SORUNLARI BİTİREMEYİZ”

Aydemir’in ardından söz alan Niyazi Yağız ise şu şekilde konuştu; Ben fazla konuşmayacağım. Sabaha kadar konuşsak sorunları bitiremeyiz. Aradan iki yıl geçti. Disiplinin 2 yıl heba olduğu bu kooperatif için arkadaşlarım ve ben elimizi taşın altına koyduk. Ateşten gömleği de giydik. Öncelikle adaletli ve şeffaf olacağız. Ulaşım park araçlarına kesinlikle çözüm bulacağız. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle kurulumuzun ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

“AYNI EKMEĞİ PAYLAŞAN BİR AİLEYİZ”

Son olarak söz alan Mustafa Kurt, “Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Kar ve zarar ortağıyız. Birbirimizden sorumluyuz. Tıpkı bir akraba gibiyiz. Aynı ekmeği paylaşan büyük bir aileyiz. Sizlerin huzuruna çıkmadan önce eğer biz gelirsek zarar göreceği ve belediye ile ters düşerler gibi izim hakkımızda söylentiler oldu. Biz her üyemize eşit mesafede yaklaşacağız. Side danışmadan hiçbir şeye imza atamayacağız. İstişare gurupları oluşturacağız. Şeffaf, çoğulcu ve katılımcı bir yönetim ile yöneteceğiz. Müşteri mağduriyetine sebebiyet vermeden belediye ile rekabet eden değil birbirini tamamlayan bir çalışma şekli benimseyeceğiz. Müşteri memnuniyetini ön plana çıkaracağız. Hak hukuk ve adaletten ayrılmayacağız. Bizler hizmet etmeye talibiz.

BAŞKAN OYLAMASI YAPILDI

Konuşmaların ardından minibüsçüler, 9 kişilik asil yönetim, 9 kişilik yedek yönetim, 3 kişilik asil denetim ve 3 kişilik yedek denetim kurullarını seçmek için sandık başına gitti. Toplamda 470 kişi oy kullanmak için sıraya girdi.

LOKMAN AYDEMİR'İN YÖNETİMİ

YÖNETİM ASİL

Ethem Yücel,

Osman Erdoğan,

Ekrem Hacıoğlu,

Serdar Barutçu,

Suat Gülkan,

Recep Önal,

Cemil Şahin,

İrfan Sezen

DENETİM ASİL

Mehmet Haskul,

Fatih Gürkaş,

Mehmet Birlik,

YÖNETİM YEDEK

İsa Can,

İbrahim Altunay,

Tevfik Tuğçi,

Kadir Aktaş,

İsmail Efe,

Ömer Özmüş,

Mustafa Altıntaş,

Hakan Yavuz,

Ercan Hacıoğlu,

DENETİM YEDEK

Zeki Ayvazoğlu,

Naci Güneş,

Hüseyin Meydan

NİYAZİ YAĞIZ'IN YÖNETİMİ

YÖNETİM ASİL

Hasan Pehlivanoğlu,

Hasan Duymuş,

Bilal Çelik,

Ali Demirci,

Tarık Aykutalp,

Erdoğan Özler,

Metin Sancak,

Gürkan Aktaş,

DENETİM ASİL

Ersin Arguner,

Hamit Fennibay,

Turhan Karakaya

YÖNETİM KURULU YEDEK

Hasan Açıkgöz,

Ercan Fiydan,

Recep Sancak,

İsmail Boran,

Fuat Bayram,

Celalettin Özön,

Bahri Kütük,

Altan Karakadılar,

Abdülkadir Çelebi,

DENETİM KURULU YEDEK

Kenan Aşkın,

Zekeriye Gündoğdu,

Erdal Doydum

MUSTAFA KURT'UN YÖNETİMİ

YÖNETİM ASİL

Göksel Taşkıran,

Mehmet Çeliksoy,

Vahdettin Sedef,

Alibey Akyıldız,

Murat Altunay,

Zikrullah Aktop,

Çetin Kurt,

Eşref Üstüntaş,

DENETİM ASİL

Yüksel Kılıç,

Yılmaz Kaymak,

Osman Acar,

YÖNETİM YEDEK

Kazım Aslan,

Tavfik Tuğçi,

Kadir Uyanık,

Tamer Pak,

Fuat Köprülü,

Ali Ataseven,

Fuat Aslan,

Zihni Kumsal,

Sami Kuş

DENETİM YEDEK

Orhan Hacıoğlu,

Murat Özçakır,

Ergün Calap,

20 Nis 2019 - 11:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

izmitli - 9 kişilik asil yönetim, 9 kişilik yedek yönetim, 3 kişilik asil denetim ve 3 kişilik yedek denetim kurulları seçilecek İNSANLAR TOPLU TAŞIMA ARACINA BİNMİŞLER Mİ ACABA HİÇ.. SABAH 8 DE BİRDE AKŞAM 7 DE BİNSİN BAKALIM..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 11:14
01

izmitli - NE İŞ YAPAR BU ODA VE BAŞKANI.. BİRİ BANA ANLATABİLİR Mİ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 11:14


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler