Milyonlar akın etti Bakanlık uygulamayı kapattı..!

Soyağacından sonra en çok sorgulamanın yapıldığı bir uygulama daha Bakanlık tarafından kapatıldı

MSB’nin sitesine yoğun bir giriş yaşandı ve bakanlık sorgulama sayfasını geçici olarak kapattı.

e-Devlet üzerinden soyağacını öğrenen vatandaşlar, ailesinden birinin daha önce bir savaşta şehit olup olmadığını sorgulamak için MSB şehit sorgulama sayfasına akın etti. Oluşan bu yoğunlukla birlikte Milli Savunma Bakanlığı Şehit Listesi sayfası çöktü. Öte yandan konuyla ilgili son dakika açıklama yapıldı!

Şehit sorgulama ekranı için milyonlarca vatandaş harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde tekrar kullanıma sunulan e-Devlet soyağacı sorgulama sistemi ile birlikte aile büyüklerini öğrenen vatandaşlar, şimdi de Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden ailesinde bir savaşta şehit olup olmadığını öğrenmek için sorgulama yapıyor. Şehit sorgulama işlemiyle birlikte ailede şehit olup olmadığı görüntülenebiliyor. Öte yandan yoğun ilgi nedeniyle sistem geçici olarak devre dışı bırakıldı. Peki MSB şehit sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

MSB ŞEHİT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.

MSB şehit sorgulama işlemi için ilk olarak kişinin Adı, Baba Adı ve Doğum Yılı'nın doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Daha sonrasında sorgulama butonuyla birlikte sistem çalışıyor ve eğer sorgulanan kişi herhangi bir savaşta şehit düştüyse, bu bilgi ekranda görüntüleniyor.

Şehit tespit sisteminde, 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp Savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 Kurtuluş Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı, 1853-1928 Muharebe Dışı Diğer Şehitler ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin bilgilerine ulaşılabiliyor.

Bu sistemle birlikte vatandaşlar, aile soyunda daha önceden bir kişinin bir savaşta şehit olup olmadığını sorgulayabiliyor ve eğer böyle bir durum var ise, ekranda uyarı olarak görüntüleniyor.

MSB şehit sorgulama ekranına akın akın giren milyonlarca vatandaş, sistemde yoğunluk oluşturdu ve sistem kilitlenmiş durumda. Ara ara yeniden bağlantı sağlansa da sistemdeki aşırı yoğunluk nedeniye Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesine bile şuan giriş yapılamıyor.

17 Şub 2018 - 16:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler