Meteoroloji’nin tahmini değişti: Kocaeli’de sel seli götürebilir!

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü uyardı, çok kuvvetli yağmur geliyor ve daha önceki tahmine ek, çok kuvvetli yağış bir günden fazla sürecek… Daha önce güneşli olacağı belirtilen hafta başı için de tahmin değişti, o gün de gök gürültülü sağanak yağış var

Meteoroloji’nin tahmini değişti: Kocaeli’de sel seli götürebilir!
Meteoroloji’nin tahmini değişti: Kocaeli’de sel seli götürebilir!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeliler, bir süredir aynı gün içinde hem güneşi hem de yağmuru görüyor. Gök gürültülü sağanak yağış, gün içinde zaman zaman etkili oluyor. Henüz eylül ayında olmamıza rağmen, havalar soğumaya başladı. Yazlık kıyafetlere yazlık montlar da eklendi. Sabah serin olan hava, öğle saatlerinde yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor, akşam saatlerinde ise tekrardan soğuyor. Bu nedenle de vatandaşlar, evlerinden çıkarken kıyafet seçmekte zorlanıyor.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahminleri ise günden güne değişiklik gösterebiliyor. Dün açıklanan ve bir haftayı kapsayan hava durumu tahmini, bugünkü raporda değişiklik gösterdi. Dünkü rapora göre yarın yani 13 Eylül Perşembe günü için çok kuvvetli sağanak yağış tahmininde bulunulmuş, 14 Eylül Cuma günü ise yağmurun normal şiddetinde süreceği açıklanmıştı. 17 Eylül Pazartesi günü için ise havanın güneşli olacağı ifade edilmişti. Bugün açıklanan rapora göre ise 13 Eylül’deki kuvvetli yağışa, 14 Eylül de eklendi. Kuvvetli yağış 2 gün boyunca etkili olacak. Alt yapıdaki sıkıntılar düşünüldüğünde ise kuvvetli yağışın gerçekleşmesi halinde sel seli götürebilir. Tabii oluşabilecek selin, sivrisinek istilasına neden olma ihtimali de yüksek.

Bu kapsamda bugün açıklanan hava durumunu sizlere aktaralım…

Bugün güne güneşle başlayan Kocaeli’de saat 12.00-18.00 arasında gök gürültülü sağanak yağış uyarısı var ancak yağmur, henüz etkili olmuş değil, saat 18.00’e kadar kendini göstermesi muhtemel, sonrasında ise havanın açacağı tahmini mevcut.

13 Eylül Perşembe günü gök gürültülü ve çok kuvvetli sağanak yağmur uyarısı var, sıcaklık en düşük 18, en yüksek 26 derece.

14 Eylül Cuma günü, çok kuvvetli sağanak yağış, gök gürültüsüz şekilde devam edecek. Sıcaklık en düşük 18, en yüksek 23 derece olacak.

15 Eylül Cumartesi günü yağmur bir önceki güne göre hafifleyerek gök gürültülü şekilde kendini gösterecek. En düşük sıcaklık 18, en yüksek sıcaklık 27 derece seviyesinde seyredecek.

16 Eylül Pazar günü, hava açacak, parçalı bulutlu ve güneşli olacak. En düşük sıcaklık 19, en yüksek sıcaklık 29 derece olarak hissedilecek.

17 Eylül Pazartesi günü yağmur kente geri dönecek. Gök gürültülü sağanak yağışa rağmen sıcaklık düşmeyecek, en düşük sıcaklık 18, en yüksek sıcaklık 29 derece olacak.

Orta vadeli tahminlere bakıldığında ise 18 Eylül Salı ve 19 Eylül Çarşamba günleri için yağmur uyarısı yok. Tahmin değişmezse bu iki günde hava güneşli olacak.

GÖRSELİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

12 Eyl 2018 - 15:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

volkan - bulvar a belediye bir vidanjör koysun 2 gün için acil olarak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 15:14


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler