Mannesman Fabrikası’nı kongre merkezi yapacak firma belli oldu

Büyükşehir, Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası’nı modern bir kongre merkezine dönüştürecek olan ihale sonuçlandı

Mannesman Fabrikası’nı kongre merkezi yapacak firma belli oldu
Mannesman Fabrikası’nı kongre merkezi yapacak firma belli oldu
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, denizle yeşilin buluştuğu Sekapark’ta kongre merkezi yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası bir dizi çalışmayla yenilenerek, modern ve görkemli bir kongre merkezi haline getirilecek. Kongre Merkezinin yapımı için gerçekleştirilen İhaleyi 58 milyon 343 bin TL’ye Alkataş İnş. Ve Taah. A.Ş. kazandı. Kongre Merkezi yer tesliminden sonra 480 iş günü içerisinde bitirilmesi planlanıyor.  

BİN 300 KİŞİLİK KONGRE SALONU

36 dönüm alan üzerinde oluşturulacak olan kongre merkezi üç bloktan meydana gelecek. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğu ise taban alanı 2 bin 700 metrekare inşaat alanı 4 bin metrekare de toplam alan bulunacak. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.  

FABRİKA YAPISI İŞLEVLENDİRİLECEK

Mannesman fabrikasının kamusal bir kültür alanına dönüşmesi projesiyle Sekapark bir bütün haline gelecek ve daha büyük bir kamusal alan elde edilecek. Mannesman fabrikası yeniden işlevlendirilecek. Bugün büyük ölçüde açık alan faaliyetleri barındıran kıyı bandına yeni kongre merkeziyle eksik parça eklenmiş olacak, zengin bir alan ortaya çıkacak. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak.

KONGRE MERKEZİ İHALESİ SONUÇLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce projenin hayata geçirilmesi için yapılan ihale sonuçlandı. Kongre Merkezi İhalesini 58 milyon 343 bin TL fiyat veren Alkataş İnş. ve Taah. A.Ş. kazandı. 

19 Kas 2017 - 09:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler