Mahalleli İZAYDAŞ’ı maske takarak protesto etti

İZAYDAŞ’ı protesto eylemleri sürüyor. Mahalleli bu kez İZAYDAŞ’ı maske takarak protesto etti

Mahalleli İZAYDAŞ’ı maske takarak protesto etti
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te kurulu bulunan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'nin (İZAYDAŞ) çöp depolama alanından yayılan koku nedeniyle mahalle sakinleri toz maskesi takıp eylem yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'nin çöp depolama alanından özellikle yaz aylarında yayılan çöp kokusu, Alikahya Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Karadenizliler Mahallesi sakinlerini rahatsız etti. Mahalle sakinleri Atatürk Mahallesi'nde bir araya gelip toz maskesi takıp eylem yaptı. Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Ahmet Gökmen, "Çöp dökme lotlarını bizden yana değil bizleri rahatsız etmeyecek alanlara dökerek bizi bu kokudan uzak tutun. Kimyasal atıkların suyu da bizleri tehdit etmekte. Kimyasal atık sularının havuzlarının yeterli olmadığını biliyoruz. Bir an önce önlemlerinizi almanızı ve tehdit oluşturmasını önlemenizi bekliyoruz. Bizler yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Eğer sabrımız zorlanırsa İZAYDAŞ durmazsa biz durdurmak için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

15 Ağu 2018 - 22:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

İzmitli- İzaydaş 3 - Çok rahatsız oluyorsanız İZAYDAŞ'yanına ev yapmayacaktınız sizin evleriniz yokken İzaydaş yapılmıştı,zaten bu bölgedeki bir çok ev kaçak hala kaçak ev yapanlar ve kat çıkanlar varmış!

Kocaeli böyle hem burada para kazanacaksınız çöpünüzü,bokunuzu temizleyecekler birde beğenmeyeceksin,eylem yapılacak fabrikalara çevreyi kirletenlere eylem yapmayacaksın Çevre ve Canlılar için çalışan kuruluşa saldıracaksın...

İzaydaş gibi tesisler Avrupada var...Onların bir tek farkı var çalışma hakları daha ileri düzeyde bu tesislerde çalışan insanlara yıpranma hakkı sağlanıyor.

İzaydaş olmasaydı etrafımızdaki fabrikalar atıklarını her yere gömerler,atarlar ve sokaklarda şehirlerde çöp dağları her yerde olur veya her yerde vahşi çöp depo alanları olurdu.
Siz buralı olmadığınız için eski beğendik yolunu çöplüğü,İzmit körfezinin kokusunu bilemezsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 22:18
03

İzmitli- İzaydaş 2 - O tır Türkiyedeki yabancı şektörlerden geliyordur geri zekalı.

Sizin Sayın Sefa SİRMEN'e hergün dua edin bu tesisi yokluklar,kaynak kısıtlığı içerisinde kazandırmış yoksa Kocaeli'nin her yeri çöp dağları ve kokudan geçilmezdi bok götürürdü her yeri.
Bu tesis proje Entegre Çevre Projesi kapsamında Atıksı arıtma tesisleri,Yuvacık barajı,Atık su kollektörleri,İçme suyu isale hatları yapıldığı dönemlerde yapıldı.

Ufacık İzmit körfezinde 35 tane liman...7 tane tersane var ve Yıldız Entegre Başiskele Bingo yanına bir liman daha yapmak istiyor,dağlarda tepelerde ormanlar yok edilip betonlaşma sağlanıyor siz bunlara duyarlı olun...
Dilovası çöp depolama alanı kapatılmış,oradada sizin gibi embesiller eylem yapmışlar Fikri IŞIK'kapatın demiş kapatmışlar bütün Kocaeli bölgesini Evsel çöpleri İZAYDAŞ'yanındaki depolama alanına geliyormuş araç yoğunluğundan çöpün çok gelmesinden çöp üzeri hemen kapatılamıyormuş bu yüzden havalarında çok sıcak olmasıyla beraber bazen çöp kokusu olabiliyormuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 22:18
02

İzmitli- İzaydaş 1 - İZAYDAŞ'sizin çöplerinizi temizliyor depoluyor...Embesiller gibi hareketler yapıyorsunuz kaç yaşında insanlar!

Çevreci ve Çevre için çalışan bir kuruluşa saldıracağınıza,Mademki çevrecisiniz siz Tüpraş'ın bacalarından çıkan zararlı gazları ve emisyonları görün,Tüpraşada kendi işi olmadığı halde atık yakmasına için veriliyor...Çimento fabrikalarının bacalarından çıkan emisyonları kendi işleri olmadığı halde tehlikeli atık yakma işine soyunmalarını görün,çevre bakanlığının bunlara bu atık yakma işinin onlara ait olmadığı halde atık yakma izni vermesini görün...çevre katliamını görün.

İZAYDAŞ'tan dolayı Çevreye hiçbir zararlı etki yok çünkü sistem çevreci ve çevre için çalışan bir kuruluş...Bacasına kuşların konabildiği bir tesis...
Bir embesil bu ülkede bunlardan çok var zaten bu iktidar sayesindede çoğaldı!
- Yurt dışından atık geliyor diyor ulan embesil adamın işi gücü yok Türkiye'ye kadar atıkmı taşıyacak,merak etme yurdışında İZAYDAŞ gibi tesislerden çok var...O tır Türkiyedeki--

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 22:18
01

Omer - Kesinlikle dogru bir eylem Argik yeterizmitin çopu yetti istanbulun copunu degerlendiriyorlar ranttan gozleri donmüs bunlarin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 22:18


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler