Lastik’te kritik toplantı

Lastik İş Sendikası ile işveren arasında devam eden görüşmelerin 5’incisi yarın gerçekleştirilecek

Kocaeli’de 5 bin işçiyi ilgilendiren Lastik İş Sendikası ve işveren arasında devam eden görüşmelerde 5’inci oturum yarın (Salı) Derbent Uygulama Oteli’nde 14:00’da gerçekleştirilecek. Geçen hafta gerçekleştirilen toplantıda İdari maddeler tamamlanırken Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan destek haklarında da önemli kazanımlar elde ettiklerini fakat ücret görüşmelerinde işverenin ilk 6 ay enflasyonun yarısı olan 2.8’i asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

ANLAŞMA ZOR

Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmede işveren tarafı enflasyonun yarısı olan ilk 6 ay için 2.8 ücret zammı teklif etmiş görüşmelerde anlaşma sağlanamamıştı. Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan destek birimleri için eşit işe eşit ücret konusunun masaya gelmediğini, teklif edilen ücret zammının asla kabul edilemeyeceğini söylemiş işçilerin sesine kulak vererek ne kadar konuyu masada halletmek isteseler de konu greve gelirse geri adım atmayacaklarını belirtmişti.

YÜZDE 16 ZAM TALEBİ

Lastik-İş, sendika üyesi işçiler için yüzde 16 ücret zammı istiyor. Sosyal haklarda da yüzde 20-25 artış talep ediyor. Sosyal haklarda büyük oranda kazanım elde edilirken, Pirelli, Brisa, Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan yaklaşık bin 300 destek grubu işçisinin ücretlerine de yıllık yaklaşık yüzde 25 oranında zam talep ediliyor. Destek grubunda çalışan işçiler için ücret artışı geçtiğimiz hafta masaya gelmemişti. Derbent’te yarın yapılacak görüşmelerde destek birimi ve kadrolu işçilerin ücret artışları masaya gelecek.

19 Şub 2018 - 13:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler