Lastik'te anlaşma tamam

Lastik İş Sendikası ile işveren arasında devam eden görüşmelerde uzlaşı sağlanamamıştı. Görüşmelerde anlaşma sağlandı , lastik işçisi fabrika önünde büyük coşku yaşadı

Lastik'te anlaşma tamam
Lastik'te anlaşma tamam
+3
Haber albümü için resme tıklayın

DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 6’ncı oturumu Derbent Uygulama Oteli’nde yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerde ücret konusunda işveren enflasyonun yüzde 75’ini teklif ederken Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan teklifi kabul etmemiş ve görüşmeler bugüne ertelenmişti

Kartepe’de bulunan KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya; Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, İzmit ve Adapazarı Şube başkanları, yöneticileri ve iş yeri temsilcileri, Brisa’dan Genel Müdür Danışmanı Dr. Uğurtan Doğan, İK Direktörü Nilgün Özcan, Pirelli’den İK Direktörü Alper Tokalp, İK Müdürü Can Güler, Goodyear’dan İK Direktörü Selda Kalleci, İK Müdürü Hüseyin Düzgeç katılmıştı.

Derbent’te yapılan 6’ncı toplantıda yapılan görüşmelere ara verilmişti. İşveren kadrolu işçiler için enflasyonun yüzde 90’ını teklif ederken, destek hizmetleri için ilk 6 ay yüzde 8 teklif etti. Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, " Eğer bu teklifler revize edilmezse biz ciddi anlamda eylemlere çıkacağımızı ilettik. Bu teklifi kabul etmeyiz. Bugün itibariyle eyleme çıkmaya hazırız. Bizim istediğimiz teklif gelmezse burada patlamaya hazır bir durum var. Ve bunun patlayabileceğini de iyi biliyorlar. Eğer teklif revize edilmezse üretimi durdururuz” şeklinde konuşmuştu.

Ara verilen görüşmelerin ardından taraflar arasında anlaşma sağlandığı bilgisine ulaşıldı. Abdullah Karacan fabrika önünde işçilere seslendi. Büyük bir coşku yaşayan işçiler fabrika önünde meşaleler yakıp sloganlar attı.

LASTİK-İş Sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılması İzmit'te lastik işçileri tarafından coşkuyla kutlandı. Meşaleler yakan işçiler, Sendika Genel Başkanı Abdullah Karacan'ı omuzlarda taşıdı. Karacan, destek hizmetlerinde çalışan işçilere yıllık yüzde 25, kadrolu çalışan işçilere ise yaklaşık yüzde 12 oranında zam yapıldığını belirtti.

Bir otelde Lastik İş Sendikası ile işveren temsilcileri arasındaki toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, İzmit'te bulunan bir lastik fabrikası önünde işçilerle bir araya gelerek, toplu iş sözleşmesinin detaylarını paylaştı. İşçiler fabrika önünde meşalelerle karşıladıkları Abdullah Karacan için "Bu işçi seninle gurur duyuyor" diye slogan attı. Büyük sevinç yaşayan işçiler, Karacan'ı bir süre omuzlarda taşıdı.

Abdullah Karacan işçilere yönelik yaptığı konuşmada, "Destek bölümünde çalışan arkadaşlarımız çok uzun dönemden beri ikinci sınıf vatandaş olarak görüldü. Hiçbir sosyal hakkı olmadan, sadece asgari ücretle çalışıyordu. Bugün itibarıyla Lastik-İş Sendikası'nın bir ferdi olarak yer alıyorlar. Bu arkadaşlarımızın bugün tüm sosyal hakları artık var. Arkadaşlarımıza sabretmelerini söylemiştik. Bundan sonra çok daha iyi bir duruma gelebilecek bir süreci yürürlüğe sokacağız. Ülkemizde geçmiş dönem hakların kaybedildiği dönemde sizlerin desteğiyle eşit iş, eşit ücrette devam ediyoruz. Bizim aldığımız zam, enflasyon değerinin çok çok üstündedir" dedi.

KADROLU İŞÇİYE YÜZDE 12 ZAM

Karacan kadrolu çalışanlara yüzde 12'ye yakın zam yapıldığını belirterek, "Lastik-İş, destek hizmetlerinde ilk altı ay yüzde 14 olmak üzere, ikinci altı ayla birlikte, bir yıllık almış olduğunuz zam yüzde 25'tir. Bu tüm sosyal haklarla birlikte yüzde 40-45'lere çıkacaktır. Ramazan paketi de her iki grubumuza verilecek. Bu ilk defa oluyor. Kadrolu çalışanlarımız için yüzde 12'ye yakın zam aldık. Üretim bölümündeki arkadaşların her birine, bu sosyal haklar, zamlar dışında, 4 bin 500 TL'si hibe olmak üzere 10'ar bin lira para verilecek. Destekteki arkadaşlarımıza da 2 bin 500 lirası borç, 2 bin lirası hibe olmak üzere 4 bin 500 lira verilecek" diye konuştu.

22 Şub 2018 - 13:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler