KOTO’dan konut atağı

Kocaeli Ticaret Odası, inşaat sektörünün canlanması ve vatandaşların uygun şartlarda konut sahibi olabilmesi için taşın altına elini koydu. Ziraat Bankası ile imzalanan protokole göre KOTO üyesi müteahhit firmaların katkı payıyla vatandaşlar, % 0,98 faizle konut sahibi olabilecek

KOTO’dan konut atağı
KOTO’dan konut atağı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli iş dünyasının lider kuruluşu KOTO, konut faizlerinin yükselmesi nedeniyle durgunluğun hakim olduğu inşaat sektörünün geleceği için Ziraat Bankasıyla önemli bir protokol imzaladı. Hem inşaat sektörünü canlandırarak mevcut konut stoğunu eritmek hem de vatandaşların uygun koşullarda konut sahibi olabilmesini sağlamak amacıyla imzalanan Katkı Paylı Konut Kredisi Protokolü’ne göre, vatandaşlar Ziraat Bankası’ndan % 0,98 faizle konut kredisi kullanabilecek.

PROTOKOL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Sektör adına çok önemli bir gelişme olan protokol için imza töreni düzenlendi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdurrahman Çuhadar, Ömer Efe ve Yusuf Erenkaya ile ev sahipliği yaptığı törende Ziraat Bankası Bölge Başkanı Rehber Birkan, Satış Yöneticisi Orhan Güler ve Ziraat Satış Yetkilisi Murat Akyıldız yer aldı.

BÜYÜK FEDAKARLIK

Protokol töreninde konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, inşaatın, hem ülkemiz hem de ilimiz ekonomisi için lokomotif görevi üstlendiğini, inşaatta başlayacak canlanmanın 200’ü aşkın alt kalemi canlandıracağını ifade ederek, “Protokolün sektöre büyük canlılık getirmesini hedefliyoruz. Dünya çapında iyi işler yapan konut üreticilerimizin mevcut konut stoğunu, piyasanın çok altında bir faiz oranıyla, konut sahibi olmak isteyenlerle buluşturuyoruz. Biz KOTO olarak elimizi taşın altına koyduk. Müteahhitlerimiz de çok ciddi bir fedakarlık yapacak ve katkı paylarını kendileri ödeyerek, vatandaşlarımıza uygun şartlarda ev sahibi olmalarına katkı sunacaklar. Şimdi tüm vatandaşlarımızı bu protokolden faydalanmaya davet ediyoruz. Ziraat Bankamıza da değerli işbirlikleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

KREDİ KULLANIM ŞARTLARI

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Rehber Birkan, KOTO ile işbirliğinin çok değerli olduğuna dikkat çekerek ve protokolün detaylarına yer vererek, “Protokol, firmaların sahip olduğu tamamlanmış veya inşaatı devam etmekte olan birinci el konutları kapsamaktadır. Katkı Paylı Konut Kredisi sözleşmesinden yararlanmak isteyen KOTO üyesi müteahhitler öncelikle KOTO’ya başvurarak, Oda Üyeliği Belgesi temin edeceklerdir. Akabinde bu belge ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine gelen KOTO üyesi konut üreticileri, müşterilerini bu krediden faydalandırabilecektir. İşletme başına 0,98 oran ve 120 ay vade ile azami 750 bin TL olan Katkı Paylı Konut Kredisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar kullandırılabilecektir” ifadelerine yer verdi.

26 Mar 2019 - 12:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Adali(41) - Ticaret odası katma değer üretecek projelere kredi vermeli.Mesela tarım ve hayvancılıkgibi.Hatta esnaf odaları da bu tip projelere destek kredisi vermeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 12:59
03

kamil - necmi bulut adamlığının zekatını dağıtsa altında kalırsınız adam daha neyapsın adam elinden geleni yapıyor zorunuza giden ne kardeşim..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 12:59
02

manavgit - Şunların içinde has ve has izmitli var mı acaba ?Hepsi ordan buradan gelme hepsi bir köşeyi kapmış...Uyuyun manavlar yörükler kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayın başınıza geldiklerinde uyanırsınız ama iş işten geçmiş olur...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 12:59


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler