Kocaelililer dikkat! Meteoroloji duyurdu: Günlerce sürecek kar yağışı geliyor!

Uzun vadeli tahminlerinde ocak ayında kar görünmüyordu ancak Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, günlerce sürecek kar için tarih verdi. Kocaeli, beyaz örtüyle kaplanacak

Kocaelililer dikkat! Meteoroloji duyurdu: Günlerce sürecek kar yağışı geliyor!
Kocaelililer dikkat! Meteoroloji duyurdu: Günlerce sürecek kar yağışı geliyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü duyurdu, günlerce sürecek olan kar geliyor… Daha önce NTV kaynaklı uzun vadeli hava tahmin raporunda Kocaeli için ocak ayında kar yağışının beklenmediği belirtiliyordu ancak müdürlüğün resmi sayfasından kar yağışının günü verildi. Kocaeli, ocak ayının son haftasına kar yağışı ile girecek ve günlerce sürecek olan kar, beyaz örtüyü de beraberinde getirecek. 

Türkiye’nin batı bölgelerinde olduğu gibi Kocaeli’de de kara kış yüzünü bir türlü göstermedi. Dün karla karışık yağmur gösteriyordu Meteoroloji Müdürlüğü kentimizde, Kartepe’de kar kalınlığı arttı, Umuttepe gibi yüksek kesimler karla kaplandı ancak kent genelinde yalnızca yağmur vardı. Bugün ise kent güneşli havanın etkisi altında, Kocaeli, yine bahardan kalma bir gün yaşıyor.

Peki yalancı bahar ne zaman gidecek, kara kış ile birlikte kent beyaz örtüye ne zaman bürünecek. Yalancı bahar, yağmur da olsa önümüzdeki birkaç gün daha sürecek, sonrasında günlerce devam edecek kar yağışı kente giriş yapacak. Kar, Kocaeli’ye 23 Ocak Salı günü itibari ile düşmeye başlayacak. Elbette sıcaklık da hızla düşecek.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporunun son günü olan 23 Ocak Salı günü dışında, uzun vadeli tahminlerde açıklanan 24 ve 25 Ocak günleri de kar yağışının süreceği belirtiliyor.

Meteoroloji Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporu ve sonrasındaki 2 günün yağış durumunu gelin birlikte inceleyelim…

Bugün Kocaeli’de parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hakim. En düşük sıcaklığın ‘0’, en yüksek sıcaklığın ise 10 derece olduğu Kocaeli’de gün içinde bu değerler değişiklik gösterecek. Sıcaklık saat 09.00-12.00 arasında 6, 12.00-15.00 saatleri arasında 10, 15.00-18.00 saatleri arasında 7, 18.00-21.00 saatleri arasında 5 ve 21.00-24.00 saatleri arasında 4 derece seviyesinde seyredecek.

20 Ocak Cumartesi günü yani yarın parçalı bulutlu ve güneşli hava sürecek, en düşük sıcaklık 4, en yüksek sıcaklık ise 13 dereceye yükselecek.

21 Ocak Pazar günü, güneş yerini sağanak yağmura bırakacak ancak yağmur, sıcaklığı düşürmeyecek aksine pazar günü hava bir hayli ılıklaşacak, en düşük sıcaklık 9, en yüksek sıcaklık 16 derece olacak.

22 Ocak Pazartesi günü yağmurun etkisi de sıcaklık da düşecek. En düşük sıcaklık 8, en yüksek sıcaklık 10 derece olarak hissedilecek.

Ve 23 Ocak Salı… Kış ayının ikinci ayının 3. haftasına kadar yüzünü göstermeyen kar yağışı, salı günü yani son haftada kente düşecek. En düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık ise 5 derece seviyesinde seyredecek.

5 günlük hava tahmin raporunun dışında Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uzun vadeli tahminlerine bakıldığında 24 Ocak Çarşamba ve 25 Ocak Perşembe gününün yağış durumunun açıklandığı görülüyor. Harita üzerinde Kocaeli’de yoğun olmamakla birlikte kar yağışının çarşamba ve perşembe günü de süreceği belirtiliyor. İlerleyen günlerde de kar yağışı var mı henüz bilinmiyor.

Kışın ortasında yaşanan bahardan vatandaş hoşnut olsa da yazın olası kuraklık tehlikesi tedirgin ediyor. Bu nedenle düşecek kar yağışı önemli. 

GÖRSELİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

 

19 Oca 2018 - 09:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler