Kocaeli’deki köpek katili ile ilgili Diyanet’ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocaeli’de bir köpeğin müezzin tarafından öldürüldüğü iddiaları ile ilgili açıklama yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocaeli’de bir köpeğin müezzin tarafından öldürüldüğü iddiaları ile ilgili açıklama yayınladı. Yyapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugün bazı medya organlarında Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir köpeğin, bir müezzin tarafından öldürüldüğüne dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu üzücü olayın faili Başkanlığımızda görev yapmamaktadır.

Bugün bazı medya organlarında Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir köpeğin, Başkanlığımız personeli bir müezzin tarafından öldürüldüğüne dair haberler yayınlanmıştır. Söz konusu üzücü olayın faili Başkanlığımıza bağlı bir görevlimiz değildir. Haberlerde “müezzin” olduğu iddia edilen kişinin müezzin olduğu bilgisi de gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu vesile ile şunu ifade edelim ki; bütün canlılar bir gaye için yaratılmıştır ve her canlı varlık âlemindeki düzenin bir parçasıdır. İnsanın temel sorumluluklarından biri de bütün unsurlarıyla bu ahengi korumaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) “Dilsiz hayvanlar hakkında Allah’tan korkunuz” buyurarak tıpkı insanlar ve diğer varlıklar gibi hayvanların da hakları olduğunu ve korunması gerektiğini asırlar öncesinden bütün insanlığa ilan etmiştir. Elbette can taşıyan her varlığın en tabii ve dokunulmaz hakkı yaşama hakkıdır. Dolayısıyla hayvanlara işkence edilmesi İslam’ın asla tasvip etmediği insanlık dışı bir tutumdur. İslam ahlakı ve inancına göre herhangi bir canlıyı haksız yere öldüren ya da ona eziyet eden kişi âhirette bundan hesaba çekilecektir.

Nitekim Yüce dinimiz İslam’ı tanımlayan en özlü ifade “yaratana itaat ve yaratılanlara merhamet etmek”tir.”

21 Haz 2018 - 10:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler