Kocaeli’de ‘gal arısı’ mücadelesi

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kestane sahalarında zarar veren "gal arısı" zararlısına karşı önlem alındı

Kocaeli’de ‘gal arısı’ mücadelesi
Kocaeli’de ‘gal arısı’ mücadelesi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada, Halıdere-Ulaşlı arasındaki kestane ormanlarında bakım çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Son bir kaç yıldır kestane alanında verimin düştüğünü vurgulayan Kaptanoğlu, "Bu verimi yükseltmek için çalışmalarımız başladı. Kestane gal arısının yurdumuza İtalya’dan gelen aşı kalemleriyle taşındığı ve burada kendisine zarar veren doğal düşmanlarının bulunmaması nedeniyle hızlı bir şekilde çoğaldığı bilinmektedir. Gal arısı ile biyolojik mücadele projesi kapsamında, bu böceğin doğal düşmanı olan yırtıcı böcekler Yalova Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan laboratuvarda üretilmekte ve kestane ağaçlarında gallerin oluşmasıyla birlikte içinde bulunduğumuz bugünlerde doğaya salmaktadır. Bu gün 100 adet Torymus Sinensis böcekleri ormana saldık. Böylece kestane gal arısı hastalığını önlemiş olacağız." ifadesini kullandı.

25 Nis 2019 - 12:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler