Kocaeli'de ilahi gibi okudukları İstiklal Marşı’nda ayağa bile kalkmadılar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin programında İstiklal Marşı ilahi gibi okundu. Marşı dinleyenler ayağa kalkmadı, saygı duruşunda bulunmadı

Kocaeli'de ilahi gibi okudukları İstiklal Marşı’nda ayağa bile kalkmadılar!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı’nda İstiklal Marşı ile ilgili konuşmuş ve yeni bir beste yapılması gerektiğini şu ifadelerle anlatmıştı; “En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar”

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılında Erdoğan'ın yaptığı çıkış dikkat çekti. Erdoğan'ın sözleri önceki gün İstanbul Beykoz'da düzenlenen etkinlikte yaşananları akıllara getirdi. Beykoz Belediyesi'ne bağlı 'Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi'nin açılışında İstiklal Marşı, ilahi şeklinde okundu. Marş okunurken seyircilerin ayağa kalkmadığı ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı'nın kafasıyla ritim tuttuğu görüldü.

İstiklal Marşı'nı seslendiren tasavvuf sanatçısı Mehmet Kemiksiz, “Şu an okunan İstiklal Marşı yanlış okunuyor. Şimdi okuduğumuz bestenin, resmi marş olması için Kültür Bakanlığı'na teklifte bulunacağız” diye konuştu.

AYAĞA BİLE KALKMADILAR

Beykoz’un ardından İstiklal Marşı’yla ilgili bir olumsuzluk da kentimizde yaşandı.

İstiklal Marşı’nın ilahi şeklindeki bestesi Kocaeli’de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği programda okundu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende İstiklal Marşı’nı farklı güfteyle okuyan isim konuk sanatçı Ahmet Hakkı Turabi oldu.

Turabi İstiklal Marşı’nı okuduğu sırada sahnede bulunan Serdar Tuncer saygı duruşunda bulunmadı. Salonda bulunan konuklar da ayağa kalkmadan, oturdukları yerden İstiklal Marşı’nı dinledi.

21 Mar 2018 - 09:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Kartepeli - Çok üzgünüm,mehmet akif ersoyun kemikleri sızlamıştır,yeni besteyle hiç suygulanmadım,normaldd hefsederinde tüylerim dikendeken olur,boğazım düğümlenir,dokunmayın İSTİKLAL MARŞIMIZA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
11

mehmet - Yeter artık...Bizde Fatihayı İstiklal marşı bestesiyle
mi okuyalım? İnsanlarımızı öteleştirmeyin....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
10

vatandaş - bunlar yalaka kansız omurgasız tayfa...bigün bayrağımıza otururlar yasaklarlar bir gün bayrak dagitirlar...bigun Atamıza küfrederler bigün gözyası dokerler...rüzgar nereden eserse...kurtulus savasi zamani manisada dusman askerleriyle alkis tutan imamlar vardı ya iste bunlar o gibilerin tohumları....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
09

Ersoy Kandemitoğulları - Siz kimsiniz lan,Türkiye’de yaşayıp da bu terbiyesizliği Türklere yapabileceğinizi sanırsınız.Öncelikle Allah belanızı vere.Rum pontus gibi davranış sergileyen Bizans oyun severlerini GÜNEY RUM KESİMİNE yollasalar keşke bir techir kanunuyla.Atatürk’ün adını ağzına almayanlar,Türk kelimesini sildirmeye çalışanlar,üç kuruşluk şarlatanlara yamaklık yapanlara sözüm TÜRK kelimesini TÜRK DEVLETİ kelimesini özümseyemeyenlere küfrettiğimi belirtirim!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
08

Yoruk - Memleketi gürcüler Rumlar Ermeniler yönetiyor siz verin akp oylarlnlzl bu günler iyi daha neler olacak yasa gör...?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
07

BAKİ TEHALLÜK KÜÇÜK - ŞARKILAR'I;DEĞİŞİK SANATÇILAR,AYRI YORMLUYOR YA..AMA,BU ŞARKI DEĞİLKİ.BU TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞTE YAŞADIĞI,GELECEKTE'DE DERS ALACAK'I BİR DESTAN.YANİ İÇİNDE ACI VAR..KAN VAR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
05

Gazi - Bu milletin en kutsalına dahi saygı gostermeyenleri bu aziz millet saraylarını seçimde başlarına yikacaklardir.Buda böyle biline.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
04

Hakan - Dile kolay tam 1 Asırlık Milli Marşı'na bu eziyeti çektiren başka bir millet daha var mıdır acaba ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
03

Tatar - Allah hepinizin gani gani belasını verir inşAllah.soytarı oğlu soytarılar.O Marş için bu Vatan yüzbinlerce şehit verdi.Beğenmiyorsanız defolun gidin arabistana...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
02

kocaelli - CENABI ALLAH sizin gibilerine hayırlı ölümler nasip etmez inşAllah istiyorum ki siz ve sizin gibilerin ALLAH belasını versin gün yüzü görmezsiniz inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00
01

vatandaş - ne bekliyorduk bunlardan...bunlar vatana millete namusuyla hizmet etmis mi? bunlar guruh....yalaka tembel hain bir güruh.....bu zihniyete bir bakın herbirini tek tek arastirin bir namuslu taraflarini bulabilecekmisiniz? kendi baslarına birey olamayan bir kalabalik bir araya gelince de anca boyle olur...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 09:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler