Kesilmek istenen ağaçların artık bir kimliği var!

Kocaeli Akademik Odalar Birliği, Tarım Orman İş Sendikası ile Çöp Yakma Tesisi kurulması planlanan Ayvazca mevkiinde bulunan alanda inceleme yaptı, kesilmesi planlanan ağaçlara künye taktı

Kesilmek istenen ağaçların artık bir kimliği var!
Kesilmek istenen ağaçların artık bir kimliği var!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Umuttepe’de bulunan Ayvazca mevkiine yapmayı planladığı Katık Atık Çöp Yakma Tesisi’nin yapımına karşı çıkan ve doğa tahribatına yol açacağını belirten Kocaeli Akademik Odalar Birliği, düzenlediği etkinlik ile Ayvazca mevkiinde inceleme çalışması yaptı. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un da katıldığı inceleme çalışmasına CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP milletvekili adayı Muhip Kanko ve partililerde destek verdi. Kocaeli Akademik Oda bileşenlerinin yaptığı incelemeye Tarım Orman İş Sendikası üyeleri de katılırken hazırlanan rapor, Bakanlığının projeyi onaylamasının ardından açılacak davada dayanak olarak mahkemeye sunulacak. İnceleme sonrası ayrıca kesilmesi planlanan ağaçlara künye takıldı.

KABUL EDİLEMEZ

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş inceleme öncesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Doğal yaşam alanlarımıza saldırılar çok boyutlu olarak sürmektedir. Bugün burada anayasal görevi, o bölgede yaşayan insanların başta temiz çevre, içilebilir su ve yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetleri eksiksiz yapmak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin akciğeri görevini yürüten ormanları yok edecek bir tesisi kuracak olması asla kabul edilemez. Buradan başta Kocaeli Büyükşehir Başkanı ve Orman Genel Müdürlüğünü son kez uyarmak istiyoruz. Uluslararası Çevre Koruma Sözleşmesi ve TC Anayasasının 56’ıncı maddesi gereği ‘Herkesin sağlıklı ve dengeli çevrede yaşama hakkına sahip olduğu’ kesin hükümle belirtilmiştir.

SENDİKAL MÜCADELE EKOLOJİK MÜCADELE İLE YÜRÜTÜLÜR

Kocaeli’nde yıllardır çevrenin ve doğanın katledilmesine, kamu kaynaklarının sermayenin, lehine ranta dönüştürülmesine karşı mücadele eden ve burada ‘Çöp yakma fabrikasına izin vermeyeceğiz’ diyen Kocaeli Akademik Odalar Birliği’ne, CHP Kocaeli İl Başkanlığına, Çevre Sağlık Komisyonu Başkanlığı’na yürütmüş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Sendikal Mücadele ekolojik mücadele ile birlikte yürütülür kararı gereği ülkemizin her köşesinde doğamıza yönetilen bu saldırılara karşı mücadeleyi yılmadan sürdüreceğiz.”

20 Haz 2018 - 15:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler