Kentsel dönüşüm başlıyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Yenikent Mahallesi Araptepe mevkiinde kentsel dönüşümün başlatılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarla ön sözleşmeleri imzaladı

Yenikent Mahallesi Araptepe Kentsel Dönüşüm projesinin başlatılması için Derince Belediyesi Toplantı Salonu’nda imza töreni düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, 01.05.2017 tarihli ve 2017/10214 Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan olarak belirlenen Araptepe mevkiinde kentsel dönüşüm yapılacak bölgede yaşayan vatandaşlarla ön sözleşmeleri imzaladı. Buna göre bölge içerisinde bulunan taşınmazlar yakın zamanda boşaltılarak Derince Belediyesi’ne teslim edilecek. Yıkım işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte proje çalışmaları start alacak.

Bölgede sağlıklı, güvenilir, modern bir yaşam alanı oluşturulacağını belirten Başkan Bulut, “Yaklaşık 30 bim m2’lik alan üzerinde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projemiz ilçemize ve burada yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Örnek olacak çalışmamızla Derince’mizi etap etap güzelleştirmeyi sürdüreceğiz. Halkımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Daha yaşanılabilir bir kent hedefiyle çıktığımız bu yolda Araptepe mevkiinde depreme dayanıklı, otopark alanları bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip, sağlıklı, güvenilir, modern bir yaşam alanı oluşturacağız” dedi. Ön sözleşmeleri imzalayan vatandaşlar ise Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a teşekkürlerini ileterek projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

21 Eki 2017 - 10:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler