Kendisini kayda alan Suriyeli’yi böyle afişe etti!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de binlerce Suriyeli mülteci yaşıyor. Sosyal medyaya düşen ve hangi şehirde çekildiği bilinmeyen video sosyal medyada çekti. Genç bir kızı telefonu ile kayda aldığı afişe edilen Suriyeli şahıs, ilimizde de yoldan geçen kızları telefonla çektiğine şahit olunan Suriyelileri anımsattı

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de ikamet etmekte. Öyle ki kimi mahalleler, Suriyeli mahallesine dönüşmüş durumda. Kentin farklı noktalarında açılan Suriyelilere ait dükkanları sıkça görmek mümkün. Bu dükkanların vergiden muaf olması, kan ağlayan Türk esnafının tepkisine neden oluyor, bu tepkilere basında ve sosyal medyada sıkça rastlıyorsunuz. Bir elin beş parmağı bir değil elbet ancak kimi kendini bilmezlerin sıkça rastlanan hareketleri de vatandaşları sinirlendirmeye başladı. Sosyal medyaya düşen bir video, Kocaeli’de de sıkça şikayet aldığımız bir konuya dikkat çekiyor. Suriyeli genç ve orta yaşlı kimi erkek mültecilerin, ellerindeki akıllı telefonlarla özellikle kadınları fotoğrafladığı ya da videoya aldığı görülüyor. İzmit’te zaman zaman denk geldiğimiz bu durum, sosyal medyada hangi ilde çekildiği belli olmayan bir video sosyal medyanın konusu haline geldi. İnsanları bu tür davranışlarıyla taciz eden Suriyeliler, kendi halindeki mültecileri de sıkıntıya sokuyor. Bu tür davranışlara maruz kalan kadınların tepkisi ile çevredeki vatandaşların galeyana gelmesi an meselesi. Kentimizden de şikayetler geliyor, ilgililere duyurulur.

16 Ağu 2018 - 09:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler